Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μποτρίνι: Σάλος στην Κέρκυρα με την καταγγελία του 19χρονου – “Το καυτό λάδι, οι βρισιές και η κακοποίηση”
ΕΛΛΑΔΑ

Μποτρίνι: Σάλος στην Κέρκυρα με την καταγγελία του 19χρονου – “Το καυτό λάδι, οι βρισιές και η κακοποίηση”

Μποτρίνι: Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν καταγγελίες ενός 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής, ο οποίος πραγματοποιούσε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας.

Μποτρίνι: Σάλος έχει προκληθεί με την αποκάλυψη καταγγελίας μαθητευόμενου σεφ για βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας στο πολυβραβευμένο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος σπουδαστής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και μαθητευόμενος στο εν λόγω εστιατόριο, κατήγγειλε, σύμφωνα με το πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, ότι δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής από τον υπεύθυνο κουζίνας του εστιατορίου στην περιοχή Μέση της Κέρκυρας. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία πάντα, ο υπεύθυνος κουζίνας του εστιατορίου τον αποδοκίμαζε φραστικά και του ασκούσε λεκτική βία.

Το γεγονός επαναλήφθηκε πολλές φορές, δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Πελάης και όλα αυτά αποκαλύφθηκαν όταν ο 19χρονος θέλησε να καταγγείλει την όλη συμπεριφορά αφού πρώτα είχε επισκεφθεί ιατροδικαστή για να βεβαιώσει τους τραυματισμούς του. Η καταγγελία του νεαρού έγινε στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. «Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα. Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού», καταγγέλλει ο 19χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφίες του τραυματισμένου από καυτό λάδι 19χρονου έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του φοιτητή, είχε απειληθεί πως εάν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ.

Μποτρίνι: Δεν ισχύει η καταγγελία, μπροστά μου δεν έχει γίνει τίποτα

Μετά τη δημόσια κατακραυγή και την καταγγελία, ο Έκτορας Μποτρίνι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, υποστήριξε πως στις κουζίνες «και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες». «Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Όλοι γελάνε μ’ αυτά που ακούνε. Όταν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος, φεύγει. Κανείς δεν τον κράταγε με το ζόρι».

Μποτρίνι: Εμένα μου είπε ότι κουράστηκε και θέλει να φύγει

Νωρίτερα, μιλώντας στο Corfu tv, ο Έκτορας Μποτρίνι δήλωσε: «Δεν ήμουν Κέρκυρα. Ήμουν με τον Σεφ μου και μάθαμε το συμβάν στον δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα συμβάν μεταξύ δυο νεαρών και σε καμιά περίπτωση του Σεφ.Έχει απομακρυνθεί από την επιχείρηση το δεύτερο άτομο που μπλέκεται στην υπόθεση, ενώ ο 20χρονος ουδέποτε με ενημέρωσε για τέτοια περιστατικά. Εμένα μου είπε ότι κουράστηκε και θέλει να φύγει. Πραγματικά δεν πιστεύω τα όσα έχουν ειπωθεί και ακουστεί. Εμείς είμαστε πρότυπο. Δεν υπάρχει κουζίνα όπου να γίνονται τέτοια πράγματα».

Μποτρίνι: Σε σοκ ο μαθητευόμενος σεφ στο εστιατόριο του

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέφανος Νικόπουλος, σύμφωνα με το Corfupress, μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας υπογραμμίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι όλες αληθείς και πως ο νεαρός σπουδαστής έχει υποστεί σοβαρό ψυχολογικό σοκ, έχει επιστρέψει σπίτι του φεύγοντας από την Κέρκυρα αφού πρώτα υπέβαλλε μήνυση κατά του υπεύθυνου κουζίνας που καταγγέλλει ότι του άσκησε βία.

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος , όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Γι’ αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημειώνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, ο οποίος ανέφερε ότι αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.

Μποτρίνι: Όσα είπε στο Open

Μποτρίνι: Τι λέει ο δικηγόρος του 19χρονου

Ο δικηγόρος του 19χρονου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του.

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. «Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» λέει ο δικηγόρος.

«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι ο Μποτρίνι προκύπτουν μέσα από την έρευνα… Και γνώριζε… Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, υπέστη βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο ανήκει στο γνωστό σεφ, Εκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις