Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2: Δεν έφτανε ένα ημίχρονο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2: Δεν έφτανε ένα ημίχρονο (vid)

ΠΑΟΚ - Άγιαξ 2-2: Δύσκολη η αποστολή στη ρεβάνς για τον ΠΑΟΚ μετά το 2-2 με τον Άγιαξ στην Τούμπα - Φτηνά τα γκολ που δέχτηκε ο «δικέφαλος», δεν είχε ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο

ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2: Καλό αποτέλεσμα δεν το λες, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έδωσε τη μάχη του απέναντι στον Άγιαξ, με τον οποίο αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στο πρώτο 90λεπτο στην Τούμπα. Ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απομακρύνθηκε περισσότερο αλλά ούτως ή άλλως δεν ήταν εύκολη υπόθεση και το γνώριζε καλά από τη μέρα που έγινε η κλήρωση. Η ουσία είναι ότι ο «δικέφαλος» του βορά θα ταξιδέψει στο Άμστερνταμ για να παίξει το τελευταίο του χαρτί την προσεχή Τρίτη και θέλει είτε τη νίκη είτε καλύτερη ισοπαλία από το 2-2 της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι. Δέχτηκε δύο φτηνά γκολ, ενώ υπήρχαν και άλλες φάσεις που κινδύνεψε σοβαρά. Στο καλό του διάστημα όμως, ειδικά στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ήταν υπέροχος. Ανέτρεψε το σκορ και προηγήθηκε 2-1 και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ. Εκεί του έλειψε η αποτελεσματικότητα και στο δεύτερο ημίχρονο πλήρωσε πάλι την κακή αντίδραση που είχε στη φάση του γκολ.

Κακό ξεκίνημα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φοβισμένα και έχοντας παθητικό ρόλο στο πρώτο 20λεπτο. Δέχτηκε ένα κρύο γκολ στο 20′, όταν ο Ζιγιέκ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά. Ο Γιαννούλης πήδηξε για να διώξει, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του και κατέληξε στα δίχτυα χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει πορεία. Σημαντική η ευθύνη του Πασχαλάκη που δεν είχε καλή αντίληψη ώστε να καθαρίσει τη φάση. Η πίεση συνεχίστηκε από τους Ολλανδούς αλλά χωρίς να έχουν καθαρή ευκαιρία.

Η αντίδραση από τους γηπεδούχους που έδειξαν σε κάποιες στιγμές τα δόντια τους ήρθε στο 32′. Επίθεση για σεμινάριο με Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλη στην ασίστ και Άκπομ στην άψογη εκτέλεση (1-1). Στο 39′ ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μάτος έκανε άψογα τη δουλειά του ως σέντερ φορ δίνοντας το προβάδισμα με 2-1. Μία ακόμη ευκαιρία στο επόμενο λεπτό και άλλη μία στο 43′ με τον Πέλκα να μην σημαδεύει σωστά, έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Ζαμπά, ήταν οι επόμενες καλές στιγμές.

Χωρίς δυνάμεις

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από δυνάμεις. Δεν είχε ενέργεια, ούτε φρεσκάδα και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Δέχτηκε μάλιστα ένα ακόμη κρύο γκολ στο 50′, σε μια φάση που ο Βαρέλα προσπάθησε να διώξει την μπάλα αλλά αυτή κόντραρε πάνω στον Χούντελαρ και κατέληξε στα δίχτυα. Το 2-2 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον Άγιαξ για τη ρεβάνς στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όπου οι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα πρέπει να φύγουν νικητές ή με ισοπαλία από 3-3 και πάνω.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα, Εσίτι, Καντουρί, Ζαμπά (79′ Στοχ), Μπίσεσβαρ (73′ Αουγκούστο), Πέλκας (64′ Λημνιός), Άκπομ.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαχ): Ονανά, Βέλτμαν, Μαρτίνεθ, Σουρς, Ταλιαφίκο, Μαζραουί (82′ Μάριν), Φαν Ντε Μπεκ, Μπλιντ, Ζιγιέκ (83′ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33′ Χούντελαρ), Τάντιτς.

Φερέιρα: «Τυχερά τα γκολ του Άγιαξ»

Το βασικότερο σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι δύο προπονητές μετά τη λήξη είναι ότι δεν τελείωσε η πρόκριση. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα υποστήριξε: “Το ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μια ομάδα που το δυνατό της σημείο είναι η κατοχή της μπάλας. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορετικό σκορ. Δεχθήκαμε το γκολ, αλλά διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και χάσαμε δύο σημαντικές ευκαιρίες για το 3-1.

Είχαμε απέναντι μας τον Άγιαξ μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά εγώ δεν θα αλλάξω ούτε μια συλλαβή από αυτά που είπα. Τώρα έχουμε τη ρεβάνς με τον Άγιαξ και θα πάμε να παίξουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας και τα δύο γκολ του Άγιαξ είχαν τύχη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίπαλός μας την περσινή χρονιά δεν έχασε εκτός έδρας”.

Τεν Χαχ: «Δεν τελείωσε η πρόκριση»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χαχ, υπογράμμισε: “Το αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε πως είναι καλό σε γενικές γραμμές. Αυτό σημαίνει ότι δεν τελείωσε η πρόκριση στην Τούμπα, έχουμε και την ρεβάνς, δεν είναι αρκετό το 2-2. Το παιχνίδι το ξεκινήσαμε καλά, είχαμε τον έλεγχο της μπάλας, κάναμε τις επιθέσεις μας και βάλαμε σε εκείνη την στιγμή το γκολ. Από το πουθενά, είχαμε ένα θέμα με τον τραυματισμό του Ντόλμπεργκ, προσπαθούσαμε να δούμε τι θα κάνουμε, δεχτήκαμε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ και μπήκε καλύτερα μετά ο αντίπαλος και έκανε την ανατροπή.

Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς μετά το ημίχρονο είχαμε ξανά την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα και το καλό είναι ότι μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε, όπως κάναμε με την Φίτεσε. Σε γενικές γραμμές, στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-3 και να πάρουμε καλύτερο σκορ αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Στην τελική ανάλυση, είναι ένα καλό αποτέλεσμα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις