Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γουέιν Ρούνεϊ: Παίκτης – προπονητής στην Ντέρμπι!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γουέιν Ρούνεϊ: Παίκτης – προπονητής στην Ντέρμπι!

Γουέιν Ρούνεϊ: Ο πρόεδρος της Ντέρμπι Κάουντι Μελ Μόρις θεωρεί κλεισμένη την πρόσληψη - απόκτηση του Γουέιν Ρούνεϊ ως παίκτη - προπονητή

Γουέιν Ρούνεϊ: Τελικά η Ουάσινγκτον και η DC United δεν ήταν για παραπάνω. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αγγλία και μάλιστα στον ασυνήθιστο ρόλο του παίκτη – προπονητή. Μπορεί στο μακρινό παρελθόν να υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις στο Νησί που έγραψαν ιστορία (π.χ ο Κένι Νταλγκλίς τη δεκαετία του ’80 στη Λίβερουλ) αλλά στη σημερινή εποχή το μόνο παράδειγμα που έχουμε μπροστά μας είναι του Βέλγου Βενσάν Κομπανί.

Ο πρώην μέσος της Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε παίκτης – προπονητής στην Άντερλεχτ, όμως αν κρίνουμε από το ξεκίνημά του, όπου επέλεξε να αγωνιστεί και να κοουτσάρει ταυτόχρονα επί 90 λεπτά, η εμπειρία ήταν τραγική. Ήττα με 2-1 εντός από την Οστάνδη, ενώ ακολούθησε το 0-0 εκτός με την Πέρουβελς την περασμένη Κυριακή. Όχι ότι είναι εύκολο το βελγικό πρωτάθλημα, αλλά με την Τσάμπιονσιπ δεν μπορεί να συγκριθεί. Μεγάλη η πρόκληση για τον Ρούνεϊ αν τελικά αναλάβει την Ντέρμπι, ωστόσο θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στο διπλό αυτό ρόλο.

Δίπλα στον Κοκού

Το σίγουρο είναι ότι ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το συζητάει σοβαρά. Από την Τρίτη το μεσημέρι (05/08) βρίσκεται στο Ντέρμπι Μουρ Φαρμ, που είναι το αθλητικό κέντρο του συλλόγου, με τον πρόεδρο  Μελ Μόρις να θεωρεί πάνω στον ενθουσιασμό του δεδομένη τη συμφωνία. Σε πρώτη φάση βέβαια ο Ρούνεϊ θα αποκτηθεί ως παίκτης. Προπονητής στην ομάδα υπάρχει και μάλιστα είναι ικανότατος. Ο Φιλίπ Κοκού μίλησε ήδη με τον Ρούνεϊ, τον οποίο θέλει σαν συνεργάτη. Έχει αρκετή πείρα άλλωστε ο 33χρονος επιθετικός και ποδοσφαιρικά δεν τον πήραν και τα χρόνια.

Χαρακτηριστικές είναι πάντως οι δηλώσεις του Μελ Μόρις που περιμένει το «yes» του Ρούνεϊ για να ανακοινώσει τη μεταγραφή. Όπως δήλωσε στην Daily Mail: «Μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Κοκού είναι το ίδιο ενθουσιασμένος με μένα. Η καριέρα του Ρούνεϊ ήταν ένα φαινόμενο. Γιατί να μην θέλουμε έναν παίκτη με το δικό του βιογραφικό; Έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες και στις ΗΠΑ. Ποιος δεν θα ήθελε να τον κλείσει για την ομάδα του;»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις