Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κόκκινο κρασί ψυγείο: Η ειδικός καταρρίπτει τον μύθο
PLUS

Κόκκινο κρασί ψυγείο: Η ειδικός καταρρίπτει τον μύθο

Κόκκινο κρασί ψυγείο: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποθηκεύουμε το κόκκινο κρασί στο ψυγείο.

Κόκκινο κρασί ψυγείο: Ένα ποτήρι κρασί είναι ό,τι καλύτερο για το γεύμα μας το καλοκαίρι. Βέβαια, το κρασί, συνήθως, θέλει συγκεκριμένη θερμοκρασία και μέρος που πρέπει να αποθηκεύεται. Και αυτό εξαρτάται από το χρώμα και την ποικιλία του, τα κρασιά θέλουν και διαφορετική φροντίδα.

Για παράδειγμα, μέχρι τώρα ξέραμε ότι το λευκό κρασί πάει στο ψυγείο, ώστε να καταναλώνεται παγωμένο, ενώ το κόκκινο κρασί σε ξηρό περιβάλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με connoisseur κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα.

Κόκκινο κρασί ψυγείο: Τι λέει η ειδικός

Η Jancis Robinson, wine expert και συγγραφέας του «The Oxford Companion to Wine», αναφέρει ότι το κόκκινο κρασί πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο. Μιλώντας στο Hay Festival στην Ουαλία νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, η ειδικός αποκάλυψε ότι είναι σωστό το να βάζεις το μπουκάλι με το κόκκινο κρασί στο ψυγείο σου.

Σε σχέση με την ιδανική θερμοκρασία, τόνισε ότι καλύτερο να πίνεις παγωμένο το κρασί παρά σε θερμοκρασία δωματίου. Μάλιστα, μίλησε στη Daily Mail και δήλωσε: «Βάλτε οποιοδήποτε ανοιχτό μπουκάλι στο ψυγείο. Ακόμα και το κόκκινο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν τις χημικές αντιδράσεις, όπως η οξείδωση, που είναι ο εχθρός του ανοιχτού μπουκαλιού».

Ποικιλία μεζέδων για κόκκινο κρασί

Το κρασί ταιριάζει πιο πολύ με κρεατικά, διάφορα αλλαντικά και τυριά συνδυάζονται με όλους τους μεζέδες ή σερβίρονται και ξεχωριστά. Λαχανικά και όσπρια, όπως για παράδειγμα γίγαντες, λιαστές ντομάτες και ψητές πιπεριές Φλωρίνης, ελιές, κάπαρη, αλλά και διάφορες αλοιφές, από τυροκαυτερή και ρώσικη μέχρι τζατζίκι.

Τα μεζεδάκια

Κίτρινο τυρί, για παράδειγμα πεπαλαιωμένο ή φρέσκο κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, καπνιστά τυριά, τυριά ωριμασμένα με χόρτα και μυρωδικά.

Λευκά τυριά με ήπια γεύση, όπως το μανούρι.

Κάθε είδους αλίπαστο που αποτελεί το θεμέλιο της παραδοσιακής παρασκευής αλλαντικών στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το σαλάμι Λευκάδος, το σύγκλινο Μάνης, καθώς και χωριάτικα λουκάνικα.

Ψητές κόκκινες πιπεριές, λιαστές ντομάτες, μελιτζανοσαλάτα, όλα ταιριάζουν άψογα στην ποικιλία αυτή.

Πάστα ελιάς Καλαμών, κατά προτίμηση σε ψωμί ή κρακεράκια.

Για να στήσετε μια ποικιλία μεζέ, απλώς επιλέξτε 4 με 7 διαφορετικά είδη ανά ποικιλία και τοποθετήστε τα σε μεγάλες πιατέλες με τρόπο καλαίσθητο, έτσι ώστε να υπάρχει αντίθεση χρωμάτων, γεύσεων και υφής. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ψωμί, κριτσίνια ή παξιμάδια. Λίγο έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι, σερβιρισμένο με φρέσκο ψωμί είναι επίσης ένας απίθανος μεζές.

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις