Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρυσή Αυγή Τρίκαλα: Λουκέτο στα γραφεία του κόμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή Τρίκαλα: Λουκέτο στα γραφεία του κόμματος

Χρυσή Αυγή Τρίκαλα: Λουκέτο στα γραφεία του κόμματος επί της οδού Ασκληπιού έβαλε η τοπική Χρυσή Αυγή μετά την εκλογική αποτυχία και τις δικαστικές εξελίξεις που αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Χρυσή Αυγή Τρίκαλα: Παρελθόν αποτελούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα, καθώς τα μέλη του κόμματος αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον χώρο που είχαν μέχρι τώρα στην πόλη. Η εξέλιξη αυτή έχει άμεση σχέση με τα ποσοστά της  Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά και με τη δίκη που αφορά τα μέλη του κόμματος, η οποία τείνει προς την ολοκλήρωσή της.

Σύμφωνα με το trikkipress, ο πυρήνας του κόμματος στα Τρίκαλα πήρε την απόφαση να βάλουν «λουκέτο» στα γραφεία της οδού Ασκληπιού και λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων του κόμματος. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν το κτίριο την περασμένη Κυριακή και πλέον αναζητούν μικρότερο χώρο. Παράλληλα, υπάρχει προβληματισμός στο εσωτερικό του κόμματος καθώς, μετά τις εθνικές εκλογές έχουν υπάρξει αλλαγές και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών.

Οδεύει προς το τέλος η Χρυσή Αυγή;

Η Χρυσή Αυγή, το αμφιλεγόμενο κόμμα, που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ ως “ναζιστικό”, διανύει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της. Παρόλο που το 2012 κατάφερε να συγκεντρώσει το εντυπωσιακό για τις θέσεις της ποσοστό του 7%, δεν αποδείχθηκε τόσο ισχυρή για να κρατήσει την εμπιστοσύνη των άλλοτε φανατικών ψηφοφόρων.  Η Χρυσή Αυγή, μέσα σε ένα μήνα – και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο – έχασε 110.000 ψηφοφόρους. Ειδικότερα, στις ευρωεκλογές είχε πάρει 275.734 ψήφους ενώ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έλαβε (με καταμετρημένο το 99,83%) των ψήφων, μόλις 165.689 ψήφους.

Και γι’ αυτό στις εκλογές έλαβε 2,9%. Συγκρίνοντας, φυσικά, αυτά τα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, η διαφορά είναι συντριπτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες εκλογές του 2012 πήρε 440.894 και ποσοστό 6,97%, στις δεύτερες του 2012 425.990 ψήφους και ποσοστό 6,92%. Στις πρώτες εκλογές του 2015 συγκέντρωσε 388.186 ψήφους και ποσοστό 6,28% και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα και στις δεύτερες του 2015 379.581 ψήφους και ποσοστό 6,99%. Επτά χρόνια μετά την πρώτη είσοδό της στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή, είναι εκτός, ενώ μετρά και τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, που εξαπολύουν σφοδρές κατηγορίες για το κόμμα που άλλοτε στήριζαν με πάθος…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις