Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές τραπεζών: Στη Λάρισα τους συνέλαβαν, στην Πάργα… άλλοι πυροβολούσαν στο ταβάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές τραπεζών: Στη Λάρισα τους συνέλαβαν, στην Πάργα… άλλοι πυροβολούσαν στο ταβάνι

Ληστές τραπεζών: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο άγνωστοι με καπέλο και γυαλιά ηλίου, εισέβαλαν στο υποκατάστημα, φώναξαν «ληστεία» και πυροβόλησαν στον αέρα.

Ληστές τραπεζών: Στη Λάρισα η Αστυνομία παρουσίαζε τα στοιχεία εξάρθρωσης σπείρας ληστών τραπεζών, ανάμεσα στους οποίους και μία γυναίκα και στην Πάργα, μια πανέμορφη τουριστική περιοχή με θέμα το Ιόνιο, άλλοι κακοποιοί πυροβολούσαν σε υποκατάστημα στο ταβάνι προκαλώντας τρόμο και σε Έλληνες και ξένους.

Του Πέτρου καρσιώτη

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλαν στην τράπεζα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με καπέλα και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσαν βερμούδες, δίνοντας την εικόνα τουριστών. Πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα, σκορπίζοντας τον πανικό στους υπαλλήλους και τους πελάτες- πολλοί τουρίστες- στους οποίους φώναξαν να μείνουν ακίνητοι σε σπαστά ελληνικά.
Η εισβολή των ενόπλων έγινε στις 11 το πρωί και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό  για τον εντοπισμό των δύο κακοποιών που αναστάτωσαν το στο κέντρο της Πάργας,.

Με γρήγορες κινήσεις,  άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα στα σημεία εξόδου της Πάργας και διενεργούν ελέγχους σε ύποπτα οχήματα. Στο μεταξύ η Διεύθυνση της αστυνομίας στη Λάρισα  ανακοίνωσε την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε την 1η Αυγούστου, σε τράπεζα,  στο Συκούριο. Σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας συνελήφθησαν  τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος, ένας 35χρονος και μία 42χρονη. Επιπλέον, συνελήφθη  το πρωί της Δευτέρας στη Λάρισα,  ένας 45χρονος, δυνάμει εντάλματος σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λάρισας.

Όπως εξακριβώθηκε, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ο 50χρονος με τον 35χρονο μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα.

Περούκα, γυαλιά, ψεύτικα γένια και γάντια

Εκεί, ο 35χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, ψεύτικα γένια και γάντια, μπήκε στο εσωτερικό και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 9.934,9 ευρώ από ταμείο. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Είχε δηλωθεί ψευδής κλοπή για το όχημα

Το όχημα αυτό, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Συκουρίου, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας είναι ιδιοκτησίας του συζύγου της 42χρονης δράστιδας, για το οποίο είχε δηλωθεί ψευδώς κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Τίρναβου. Βρέθηκε σε περιοχή της Πιερίας και  το δεύτερο αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 45χρονου συνεργού τους.

Τα σύνεργα μεταμφίεσης, η σπάθα και το μαχαίρι

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και αγροτεμάχιο του 50χρονου και στην οικία του 35χρονου, μέσα στην οποία βρέθηκε και ο ίδιος και της 42χρονης, αλλά και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα προαναφερόμενα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

διάφορα είδη που χρησιμοποιήθηκαν από τον 35χρονο για κάλυψη των χαρακτηριστικών του (περούκα, ψεύτικα γένια, γυαλιά ηλίου και γάντια),

ένα πιστόλι, τύπου replica,

μία σπάθα,

ένα μαχαίρι,

δύο κινητά τηλέφωνα και

το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.380) ευρώ.

Προέκυψε επίσης ότι ένας από τους δράστες της ληστείας, που διαπράχθηκε πέρισυ σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, είναι ο 35χρονος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις