Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Europa League: Πάλι Τούρκοι στο δρόμο μας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Europa League: Πάλι Τούρκοι στο δρόμο μας

Europa League: Μετά την Μπασακσεχίρ που θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο Champions League, η ΑΕΚ είναι πιθανό να βρεθεί αντίπαλος με την Τράμπζονσπορ και ο Άρης με τη Μαλάτιασπορ στα πλέι οφ του Europa League

Europa League: Τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ του Europa League πληροφορήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ΑΕΚ, Αρης και Ατρόμητος. Υπό την προϋπόθεση ότι και οι τρεις θα ξεπεράσουν τα εμπόδια των Κραϊόβα, Μόλντε και Λέγκια Βαρσοβίας αντίστοιχα στον τρίτο προκριματικό, έχουν αρκετές πιθανότητες μετά για να βρεθούν στους ομίλους. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος για κανέναν από τους τρεις, όμως όλοι μπορούν να θεωρηθούν στα μέτρα των ελληνικών ομάδων.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αν αποκλειστεί από τον Άγιαξ στο Champions League θα βρεθεί αντιμέτωπος ή με την ιρλανδική Νταντάλκ ή με την σλοβακική Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλέι οφ του Europa. Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους θα έχει την πιο εύκολη δουλειά, οπότε μπορεί να νιώθει μια ασφάλεια εφόσον αποτύχει απέναντι στον «Αίαντα». Άλλωστε το πρώτο ζητούμενο για όλους είναι να μην φύγουν πρόωρα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέχρι τώρα μόνο ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα στους ομίλους του Europa League είτε προκριθεί είτε αποκλειστεί από την Μπασακσεχίρ.

Πολλές ελληνοτουρκικές μονομαχίες

Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που θα παίξει με την Μπασακσεχίρ. Οι Τούρκοι είναι πιθανό να βρεθούν και σε άλλες δύο περιπτώσεις στο δρόμο μας. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, αν αποκλείσει την Κραϊόβα, θα αντιμετωπίσει έπειτα τον νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας – Τράμπζονσπορ. Επίσης, αν ο Αρης αφήσει εκτός τη νορβηγική Μόλντε, μετά θα έχει αντίπαλο τη νικήτρια από τις αναμετρήσεις Παρτιζάν – Μαλάτιασπορ. Βέβαια, λόγω Παρτιζάν (έχουν αδερφικές σχέσεις οι οπαδοί της με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ) ίσως να είναι καλύτερα για τους «κιτρινόμαυρους» να παίξουν με τη Μαλάτια. Όσο για τον Ατρόμητο, αν καταφέρει και προσπεράσει τη Λέγκια Βαρσοβίας, επόμενος αντίπαλος θα είναι μία εκ των Μίντιλαντ, Ρέιντζερς. Τα ματς θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που θα προκύψουν μετά τον τρίτο προκριματικό του Champions League και του Europa League στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση:

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Σούντουβα – Ντινάμο Ζάγκρεμπ ή Φερεντσβάρος

Ερυθρός Αστέρας ή Κοπεγχάγη – Ρήγα ή Ελσίνκι

Κλουζ ή Σέλτικ – Σέριφ ή ΑΙΚ Στοκχόλμης

Αραράτ ή Σαμπουρτάλο – Ντουντελάνζ ή Κάλιου

Λουντογκόρετς ή Νιού Σέιντς – Σουτζέσκα ή Λίνφιλντ

Σουτζέσκα ή Λίνφιλντ – ΑΠΟΕΛ ή Καραμπάγκ

Ντάνταλκ ή Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ ή Άγιαξ

Αστάνα ή Βαλέτα – Σαράγεβο ή ΜΠΑΤΕ

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Τορίνο ή Σαχτιόρ – Πιούνικ ή Γουλβς

ΑΕΚ ή Κραϊόβα – Σπάρτα Πράγας ή Τραμπζονσπόρ

Ατρόμητος ή Λέγκια Βαρσοβίας – Μίντιλαντ ή Ρέιντζερς

Φέγενορντ ή Ντιναμό Τιφλίδας – Νόρκεπινγκ ή Χάποελ Μπερ Σεβά

Στεάουα ή Μλάντα Μπόλεσλαβ – Βέντσπλις ή Βιτόρια

ΑΕΚ Λάρνακας ή Γάνδη – Ριέκα ή Αμπερντίν

Χάουγκεσουντ ή Αϊντχόφεν – Αούστρια Βιένης ή Απόλλων Λεμεσού

Λούζερν ή Εσπανιόλ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Ζόρια

Παρτιζάν ή Μαλάτιασπορ  – Άρης ή Μόλντε

Μπρόντμπι ή Μπράγκα – Τουν ή Σπάρτακ Μόσχας

Μάλμε ή Ζρίνσκι – Νέφτσι ή Μπεν Γεχιούντα

Πλόβντιβ ή Στρασμπούργκ – Βαντούζ ή Άϊντραχτ Φρανκφούρτης

Μαριουπόλ ή Αλκμάαρ – Αντβέρπ ή Πλζεν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις