Champions League: Βατή η κλήρωση για ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, ζόρια για Ολυμπιακό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Βατή η κλήρωση για ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, ζόρια για Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Champions League: Με τον νικητή του Καραμπάγκ - ΑΠΟΕΛ ο ΠΑΟΚ αν περάσει τον Άγιαξ, με τον νικητή του Κράσνονταρ - Πόρτο ο Ολυμπιακός αν αποκλείσει την Μπασακσεχίρ

05.08.2019 | 14:24

Champions League: Μια χαρά ήταν η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League, σε αντίθεση με του Ολυμπιακού. Αν ο «δικέφαλος» του βορά καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο, η επόμενη αποστολή θα είναι λιγότερο δύσκολη. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίξει με τη νικήτρια του ζευγαριού Καραμπάγκ – ΑΠΟΕΛ με το πρώτο παιχνίδι εκτός στις 20 ή 21 Αυγούστου. Το δεύτερο θα γίνει στην Τούμπα μία εβδομάδα αργότερα, 27 ή 28 του μήνα.

O ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Καραμπάγκ στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2016/17. Έκανε δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με 2-0 στο Αζερμπαϊτζάν και 1-0 στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, με τον ΑΠΟΕΛ δεν έχει βρεθεί ποτέ αντίπαλος στην Ευρώπη. Τη σεζόν 1973/74 η κυπριακή ομάδα είχε πάρει μέρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας δύο ήττες με 4-1 στην Τούμπα και 3-1 στη Λευκωσία. Τώρα βέβαια τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.

Με Κράσνονταρ ή Πόρτο ο Ολυμπιακός

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι προπονητές δεν μιλούν ποτέ για το μετά. Το ίδιο κάνει και ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς που ξέρει πολύ καλύτερα την Πόρτο από την Κράσνονταρ. Μία από τις δύο ομάδες θα βρεθεί στο δρόμο των «ερυθρόλευκων» εφόσον καταφέρουν να αποκλείσουν την Μπασακσεχίρ στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Το πιθανότερο είναι οι «δράκοι» να περάσουν από αυτό το ζευγάρι και μετά μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για την πειραϊκή ομάδα.

Το παρελθόν με την Πόρτο πάντως είναι πλούσιο, καθώς την έχουν αντιμετωπίσει έξι φορές στους ομίλους του Champions League. Ο απολογισμός είναι τρεις νίκες, δύο ήττες, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Αντίθετα, δεν υπάρχει παρελθόν με την Κρασνοντάρ, στην οποία αγωνίζεται ο Μάρκους Μπεργκ, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού στις αρχές του καλοκαιριού. Αναλυτικά η κλήρωση των πλέι οφ του Champions League.

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ ή Φερετσβάρος – Μάριμπορ ή Ρόζενμποργκ

Κλουζ ή Σέλτικ – Σλάβια Πράγας

Καραμπάγκ ή ΑΠΟΕΛ – ΠΑΟΚ ή Άγιαξ

Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας/Κοπεγχάγη

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Βασιλεία ή ΛΑΣΚ – Κλαμπ Μπριζ ή Ντινάμο Κιέβου

Ολυμπιακός ή Μπασακσεχίρ – Κρασνοντάρ ή Πόρτο.

Exit mobile version