Adebola Sowemimo: Η blogger που συνελήφθη στην Ακρόπολη και οι αντιφάσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Adebola Sowemimo: Η blogger που συνελήφθη στην Ακρόπολη και οι αντιφάσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Adebola Sowemimo: To θέμα φιλοξενείται σε όλα τα μεγάλα sites της Βρετανίας και γίνεται αναφορά σε ρατσιστική συμπεριφορά των υπεύθυνων και ειδικά της αστυνομίας.

04.08.2019 | 09:34

Adebola Sowemimo: Διαστάσεις έχει λάβει στην Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην Ελλάδα, το επεισόδιο που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην Ακρόπολη. Η travel blogger, Adebola Sowemimo αποφάσισε να επισκεφτεί το σήμα κατατεθέν της Αθήνας, αλλά και το μουσείο του, όμως εκδιώχθηκε από εκεί λόγω του φορέματος που φορούσε, σύμφωνα με τα ποσταρίσματα που έκανε στο Twitter. «Πήγα στην Ακρόπολη στην Αθήνα σήμερα και με έδιωξαν από το μουσείο επειδή είχε ακατάλληλο ντύσιμο. Αυτό φορούσα», έγραψε αρχικά.

«Με συνέλαβε η ελληνική αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες. Η ελληνική αστυνομία με έχει υπό κράτηση. Ο ρατσισμός στα καλύτερά του», συνέχισε. Στη συνέχεια απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχθηκε, διέψευσε πως την συνέλαβαν επειδή σήκωσε το φόρεμά της, ενώ τόνισε ότι η αστυνομία την γελοιοποίησε και την τραυμάτισε ψυχολογικά. Μάλιστα, είπε πως όταν την συνέλαβαν δεν υπήρχε κάποιος μεταφραστής και πως είναι τυχερή που το αγόρι της ήταν εκεί και μπόρεσε να την βοηθήσει.

Adebola Sowemimo: Τι λέει η άλλη πλευρά

Μετά από μερικές ώρες η Sowemimo έκανε νέο ποστάρισμα, λέγοντας πως την άφησαν ελεύθερη. To θέμα ωστόσο φιλοξενείται σε όλα τα μεγάλα sites της Βρετανίας και γίνεται αναφορά σε ρατσιστική συμπεριφορά των υπεύθυνων και ειδικά της αστυνομίας. Φυσικά έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν οι ταμπλόιντ εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας όπως η Daily mail, με την πλειονότητα των αναγνωστών της όμως να επικρίνουν στον διαδικτυακό της τόπο τη συμπεριφορά της blogger. Η συμπεριφορά της πάντως σίγουρα χαροποίησε πολλούς που δεν αγαπούν τη χώρα μας.

Ακόμα και όσοι σχολίαζαν μόνο το ντύσιμό της, το οποίο αναφερόταν στην πρώτη δημοσίευση, της έλεγαν πως «δεν είναι αυτή ενδυμασία για μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο» και πως «ο επισκέπτης πρέπει να σέβεται τον χώρο στον οποίο πηγαίνει». Σύμφωνα με τα γεγονότα, η Adebola Sowemimo συνελήφθη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από αστυνομικούς επειδή υπήρξε καταγγελία ατόμου πως επέδειξε τα γεννητικά της όργανα.

Adebola Sowemimo: Fake news η σύλληψη;

Η blogger ξεκίνησε γράφοντας πως «την πέταξαν έξω από το Μουσείο Ακροπόλεως γιατί το ντύσιμό της κρίθηκε ακατάλληλο». Σύμφωνα με όσα είπαν στο Liberal.gr κύκλοι του Μουσείου Ακροπόλεως, κανείς δεν της έκανε καμία παρατήρηση, μπήκε, είδε το μουσείο και έφυγε ανενόχλητη.

Κατόπιν, άλλαξε τα γεγονότα. Είπε πως τη συνέλαβαν στο Μουσείο, επειδή κάποιος φύλακας την κατηγόρησε ψευδώς ότι «έδειξε τα γεννητικά της όργανα». Μετά ανέφερε πως πέρασε τη νύχτα στο τμήμα και ότι «ο φύλακας είναι ρατσιστής», μέχρι που ενημέρωσε ότι αθωώθηκε και αυτό ήταν όλο.

Από το τμήμα ασφαλείας Ακροπόλεως είπαν ότι επρόκειτο για ιδιώτη και όχι για φύλακα αρχαιοτήτων. Η Adebola Sowemimo πέρασε τη νύχτα της στο Αστυνομικό Τμήμα και δικάστηκε στο αυτόφωρο για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και αθωώθηκε.

Exit mobile version