Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοντέινερ – κοκαΐνη: Αντί για μπανάνες, δεκάδες κιλά ναρκωτικών (pics – vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοντέινερ – κοκαΐνη: Αντί για μπανάνες, δεκάδες κιλά ναρκωτικών (pics – vid)

Κοντέινερ - κοκαΐνη: Στην κατάσχεση περισσότερων από 51 κιλών κοκαΐνης προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Κοντέινερ – κοκαΐνη: Το μεγάλο φορτίο με τις μπανάνες από τη Λατινική Αμερική, έκρυβε… δεκάδες κιλά παραισθήσεων! Μέσα στο σύστημα ψύξης του φορτίου των μπανανών, στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ανακάλυψαν κοντά πενήντα δύο κιλά κοκαΐνης, συσκευασμένης και έτοιμης προς διάθεση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, στην κατάσχεση πενήντα ενός κιλών, εννιακοσίων τριάντα ενός γραμμαρίων και έξι χιλιογραμμαρίων (51.931,6), προέβησαν βραδινές ώρες της Παρασκευής,  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της οργανωμένης και συντονισμένης δράσης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν εντός του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων λιμένα Θεσσαλονίκης, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο έμφορτο με μπανάνες προερχόμενο από Λατινική Αμερική.

Με τη συνδρομή αυτοκινούμενης μονάδας X-RAY του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε στον εξωτερικό χώρο του μηχανισμού ψύξης του ψυγείου ύποπτη οργανική μάζα. Ακολούθησε φυσικός έλεγχος του εσωτερικού χώρου του εμπορευματοκιβωτίου και του μηχανισμού ψύξης αυτού, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Αστυνομικού Σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Κ9 ¨ΜΠΟΜΠΕΡ¨.

Στον μηχανισμό ψύξης

Εντός του  μηχανισμού  ψύξης  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα επτά  ανισοβαρή πακέτα που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους  πενήντα ενός κιλών εννιακοσίων τριάντα ενός γραμμαρίων και έξι χιλιογραμμαρίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης το εμπορευματοκιβώτιο – ψυγείο ως μέσο απόκρυψης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Τώρα βέβαια έχει αρχίσει η έρευνα αφενός για το καρτέλ της αποστολής του φορτίου με τις μπανάνες και την κοκαΐνη, αλλά και το κυριότερο για να γίνει γνωστό ποιοι ήταν οι υποψήφιοι παραλήπτες της κόκας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις