Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Κύργιος: Εκτός τελικού ο Στέφανος στην Ουάσινγκτον
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Κύργιος: Εκτός τελικού ο Στέφανος στην Ουάσινγκτον

Τσιτσιπάς - Κύργιος: Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος την φετινή χρονιά έχει πρωτεύσει στα τουρνουά του Εστορίλ και της Μασσαλίας, ενώ ήταν φιναλίστ σε Μαδρίτη και Ντουμπάι, ηττήθηκε από τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο.

Τσιτσιπάς – Κύργιος: Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο του μέσα στο 2019, έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος από την Δευτέρα θα βρίσκεται και επίσημα στο Νο-5 της παγκόσμιας κατάταξης, έμεινε εκτός από τον τελικό του τουρνουά 1.8 εκατομμυρίων δολαρίων με την επωνυμία Citi Open που φιλοξενείται στην Ουάσινγκτον. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος την εφετινή χρονιά έχει πρωτεύσει στα τουρνουά του Εστορίλ και της Μασσαλίας, ενώ ήταν φιναλίστ σε Μαδρίτη και Ντουμπάι, στα ημιτελικά ηττήθηκε 4/6, 6/3, 6/7(7) από τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο (Νο-52), με τον οποίο να θυμίσουμε ότι συνεργάστηκαν στο διπλό του Citi Open.

Το τρίτο γκέιμ ήταν αυτό που στοίχισε το πρώτο σετ στον Τσιτσιπά. Αν και είχε το σερβίς (προηγήθηκε μάλιστα με 15-0), δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλό του να κάνει το break point και λίγο αργότερα να κατακτήσει και το σετ με 4/6 σε 31 λεπτά αγώνα. Ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ βρέθηκε να χάνει με 0/2, όμως κατάφερε να το «γυρίσει» και να το κατακτήσει με 6/3 σε 36 λεπτά, αλλάζοντας τις ισορροπίες στον αγώνα. Οι δύο τενίστες εκμεταλλεύτηκαν το σερβίς του στο τρίτο σετ, το οποίο έφτασε και μέχρι τη διαδικασία του tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-5, του δόθηκε η ευκαιρία του match point (6-5), την οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε με τον Κύργιο να φτάνει στη νίκη με 7-9 στους πόντους.

Τσιτσιπάς – Κύργιος

Τσιτσιπάς – Κύργιος: Η κίνηση που έκανε τον Τσιτσιπά να «δακρύσει»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Νικ Κύργιος έδωσαν μία μοναδική παράσταση στον ημιτελικό στο Citi Open της Ουάσινγκτον. Ο Κύργιος είναι ο πιο ιδιόρρυθμος αθλητής του τένις, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται ότι έχει βρει το κουμπί του, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν εξαιρετικά. Στον ημιτελικό του τουρνουά στην Ουάσινγκτον, οι δύο τενίστες έδωσαν μία εξαιρετική παράσταση κι όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Κύργιος νίκησε με 2-1 σετ τον Στέφανο, ωστόσο οι περισσότεροι θα θυμούνται την παρακάτω στιγμή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο πατέρας και προπονητής του Τσιτσιπά, έστειλε στον γιο του μια τσάντα με παπούτσια. Με ποιον τρόπο; Τα έδωσε στον Κύργιο, ο οποίος πήγε και τα παρέδωσε, κάνοντας κίνηση υπηρέτη που προκάλεσε τα γέλια του Τσιτσιπά.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157812365649424384?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1157812365649424384&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fathlitika%2Falla-spor%2Fepikos-kyrgios-i-kinisi-pou-ekane-ton-tsitsipa-na-dakrysei-video%2F2845628%2F

Το απίστευτο σκηνικό με το παπούτσι του Στέφανου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διέκοψε το παιχνίδι με τον Μπενουά Περ στην Ουάσινγκτον για να αλλάξει παπούτσι, καθώς για τρίτη σερί φορά έσπασε το κορδόνι του. Ο αντίπαλος του έγινε έξαλλος, με τον Γάλλο τενίστα να διαμαρτύρεται αρχικά έντονα στον διαιτητή και στη συνέχεια να δίνει σόου, πηγαίνοντας προς την καρέκλα του, ισχυριζόμενος ότι έχει πρόβλημα στο παπούτσι! Ο Μπενουά είναι γνωστός για την «τρέλα» του και στο φινάλε αγκάλιασε τον Στέφανο.

Τον δικαιολόγησε ο Τσιτσιπάς

«Έχει κατά κάποιο τρόπο δίκιο γιατί έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν», είπε ο Τσιτσιπάς. «Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Ίσως θα πρέπει να αλλάξω το footwork μου, να σταματήσω να το κάνω. Ταλαιπωρούμαι με αυτό, είμαι ένας από τους λίγους παίκτες στους οποίους συμβαίνει. Δεν το κάνω επίτηδες. Κάποιοι νομίζουν ότι το κάνω επίτηδες. Πάντα συμβαίνει σε κρίσιμες στιγμές, όταν προσπαθώ πολύ, τα δίνω όλα και προσπαθώ να επιστρέψω κάθε μπάλα. Είναι εκνευριστικό να παίζεις με ένα παπούτσι που δεν είναι σφιχτό. Μπορεί να φύγει σε οποιαδήποτε στιγμή του ράλι. Συνέβη μια φορά στη Βαρκελώνη», πρόσθεσε.

Ο ΈΛληνας τενίστας εξήγησε ότι συμβαίνει μόνο στο αριστερό παπούτσι και πως η adidas τού στέλνει έξτρα κομμάτια, ενώ για την αντίδραση του Μπενουά Περ, τόνισε: «Ήταν αστείο. Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να μείνω σοβαρός. Ήταν ξεκαρδιστικό».

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1157449082711007234?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1157449082711007234&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fathlitika%2Falla-spor%2Ftsitsipas-to-apisteyto-skiniko-me-to-papoutsi-tou-stefanou-den-iksera-ti-na-kano-video-3%2F2845161%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις