Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις – επενδύσεις: “Του χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις – επενδύσεις: “Του χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα”

Άδωνις - επενδύσεις: Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φτιάξει μια dream team στα υπουργεία, με ανθρώπους που μπορούν να συνεννοηθούν και να βρουν άμεσες λύσεις, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις – επενδύσεις: Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι σε έναν χρόνο «θα πετάμε με υδροπλάνα», ενώ υπογράμμισε πως θα γίνει ό,τι πρέπει προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με επενδυτές, ενώ υπενθύμισε ότι έχει προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη για το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα. Οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ιδανική χώρα για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει το δίκτυο υδροπλάνων, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν γίνεται να έχουμε αυτή τη χώρα, η οποία είναι ιδανική για αυτό το μέσο το οποίο θα έδινε την δυνατότητα με πολύ λίγα χρήματα, σε πολύ λίγο χρόνο να αποκτάμε πρόσβαση σε προορισμούς που σήμερα είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτοι», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και επέμεινε ότι η λειτουργία δικτύου υδροπλάνων θα ξεκινήσει σε μόλις έναν χρόνο από σήμερα. «Ήμουν υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου το 2011, τότε κάναμε συσκέψεις στο γραφείο μου για το θέμα των υδροπλάνων. Έχουμε 2019 και κάναμε τα ίδια», περιέγραψε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

Άδωνις για Ελληνικό: Ένα επιβλητικό έργο ‘ολοκληρώνεται’

Χθες, μιλώντας στο Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της ανάπλασης του Ελληνικού κι έκανε λόγο για έργο που θα αλλάξει την εικόνα ολόκληρης της χώρας. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε ότι «το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτός είναι ο στόχος μας και για αυτό εργαζόμαστε» κι εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «με την προηγούμενη κυβέρνηση το Ελληνικό δεν θα γινόταν ποτέ».

Για το καζίνο επανέλαβε ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει τελειώσει ο διαγωνισμός, ενώ επισήμανε ότι όσον αφορά στη λειτουργία του, θα εφαρμοστούν όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν θέλαμε να συνεννοηθούμε όλα αυτά θα είχαν λυθεί γρήγορα». Για τις επενδύσεις στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «οι επενδυτές καταλαβαίνουν ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε δουλειές» και πρόσθεσε: «Θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα σε κάθε επενδυτή: Θα σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, η νοοτροπία κατά των επενδύσεων ανήκει στο παρελθόν», τόνισε ο υπουργός.

Αναφέρθηκε τέλος και σε άλλες εμβληματικές επενδύσεις που έχουν μείνει πίσω (Κασσιόπη, Αφάντου, ΕΛΒΟ) σημειώνοντας ότι θα προχωρήσουν με ταχύτητα και θα ολοκληρωθούν επιτυχώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις