Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ιωάννα Παππά – παιδί: Η γοητευτική ηθοποιός, κρατά στην αγκαλιά το μωράκι της
LIFESTYLE

Ιωάννα Παππά – παιδί: Η γοητευτική ηθοποιός, κρατά στην αγκαλιά το μωράκι της

Ιωάννα Παππά - παιδί: Λίγες ημέρες πριν γεννήσει, η 42χρονη Ιωάννα Παππά είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με φουσκωμένη την κοιλίτσα της, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Ιωάννα Παππά – παιδί: Μαμά για πρώτη φορά έγινε η σήμερα το πρωί η Ιωάννα Παππά, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Η γλυκιά ηθοποιός και ο αγαπημένος της Κωνσταντίνος Πάντος, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς  μπορούν να κρατούν στην αγκαλιά τους, το νέο μέλος της οικογένειας. Χθες η Ιωάννα Παππά, ανέβασε την πρώτη της φωτογραφία μετά τη γέννα, μέσα από το μαιευτήριο, γράφοντας: «Μια πολύ όμορφη μέρα! Ευχαριστώ πολύ όλους, γιατρούς και νοσοκόμους και φυσικά τον γιατρό μου!».

Λίγες ημέρες πριν γεννήσει, η 42χρονη Ιωάννα Παππά είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με φουσκωμένη την κοιλίτσα της, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.  Όταν ήταν στον έβδομο μήνα η Ιωάννα Παππά είχε αναφέρει σε συνέντευξή της, γιατί κράτησε κρυφή την εγκυμοσύνη της: «Όταν μαθεύτηκε, ήμουν μόνο τριών μηνών και δύσκολα το παραδέχεσαι τότε. Υπάρχουν κίνδυνοι μέχρι και τη μέρα της γέννας και αν συμβεί κάτι νιώθεις άσχημα μετά που έχεις εκθέσει μια κατάσταση. Την προφύλαξα, λοιπόν, για ψυχολογικούς καθαρά λόγους. Από μόνη της η εγκυμοσύνη είναι μια αγχωτική περίοδος».

Ιωάννα Παππά: Η απόφασή της να γίνει μητέρα μετά τα 40

Όσο γιατί αποφάσισε να γίνει μητέρα στα 42 της, η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό People με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησε ανοιχτά για την στην απόφαση της να γίνει μαμά μετά τα 40.

«Έχει σημασία να σου ζητάνε να μιλήσεις για την επερχόμενη μητρότητα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Κυρίως γιατί, ανεξαρτήτως εποχής, το να γίνει μια γυναίκα μητέρα εξακολουθεί να θεωρείται ότι ολοκληρώνει την ύπαρξή της ως ανθρώπου. Προσωπικά, δεν αγχώθηκα ποτέ σχετικά με το αν θα συνέβαινε σε μένα ή όχι. Όπως και με όλα σχεδόν τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, η δική μου στάση είναι πως καθετί συμβαίνει ή δεν συμβαίνει για κάποιον λόγο. Ως εκ τούτου, δεν μου αρέσει να εκβιάζω τις καταστάσεις. Ειδικά ως προς τη μητρότητα, σέβομαι το αίσθημα της ματαίωσης που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα αν δεν της προκύψει.

Απλώς εγώ το έβλεπα πάντα ως το αποτέλεσμα μιας υγιούς σχέσης, μια συνειδητή επιλογή που προκύπτει όταν συντρέχουν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, που για τον κάθε άνθρωπο διαφέρουν. Αν δεν συνέβαινε λοιπόν σε μένα, θα το δεχόμουν και θα συνέχιζα αντλώντας χαρά και δύναμη από τα παιδιά που θα έβλεπα να γεννιούνται στο περιβάλλον μου. Το όποιο κενό μπορεί να προέκυπτε θα προτιμούσα και θα προσπαθούσα, αντί να με καθηλώσει, να αποτελέσει την αφορμή για ένα καινούριο ξεκίνημα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ηλικίας όταν αποφάσισα ότι θέλω να γίνω μητέρα, εξαρχής ήμουν συμβιβασμένη με το ενδεχόμενο ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο ή και αδύνατο. Είχα την τύχη να μην αντιμετωπίσω τέτοιες δυσκολίες. Αλλά αν είχα να κάνω ένα σχόλιο, θα έλεγα ότι όταν μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία να γίνει μητέρα έχοντας ξεπεράσει τα 40, καλό είναι να το κάνει με πίστη, αισιοδοξία και ψυχραιμία, καθώς η στατιστική συχνά αποδεικνύεται λιγότερο απόλυτη”.

Ιωάννα Παππά – Κωνσταντίνος Πάντος
Ιωάννα Παππά: Τρία λεπτά στο Project210

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις