Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος πνιγμός: Ο ναυαγοσώστης της μοιραίας πισίνας περιγράφει όσα είδε – “Μια κοπέλα επέπλεε στο νερό”
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος πνιγμός: Ο ναυαγοσώστης της μοιραίας πισίνας περιγράφει όσα είδε – “Μια κοπέλα επέπλεε στο νερό”

Ρόδος πνιγμός: Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει πρόσθετη έρευνα έτσι ώστε να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος την οικογένεια των Γάλλων, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Ρόδος πνιγμός: Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη Ρόδο, με τον πνιγμό των δυο κοριτσιών από τη Γαλλία, αποκάλυψε ο ναυαγοσώστης που εργάζεται στην πισίνα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου στη Ρόδο, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν στο δωμάτιό του, καθώς είχε λήξει η βάρδια του. Ωστόσο, ειδοποιήθηκε άμεσα για το συμβάν και όταν έσπευσε στην πισίνα είδε το ένα κορίτσι να επιπλέει.

«Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου ότι η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, καθώς είχε τελειώσει το ωράριο μου» ανέφερε αρχικά ο ναυαγοσώστης. «Μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Έσπευσα άμεσα στην πισίνα και είδα την μία κοπέλα να επιπλέει. Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού», τόνισε στην κατάθεσή του ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου της Ρόδου.

Ρόδος πνιγμός: Τι λέει ο διευθυντής του ξενοδοχείου

Για την τραγωδία που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο του μίλησε και ο διευθυντής της μονάδας, τονίζοντας ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. «Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διαθέτουμε, ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6:20 ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού, αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα», σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Ρόδος πνιγμός: Ο συνήγορος των υπευθύνων

Ο Ευθύμιος Δημητριάδης, συνήγορος των υπευθύνων του ξενοδοχείου, ερωτηθείς για τις προδιαγραφές ασφαλείας του μοιραίου ξενοδοχείου στη Ρόδο είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: «Το ξενοδοχείο ήταν πλήρως εφοδιασμένο με άδειες, υπήρχε ναυαγοσώστης στη συγκεκριμένη πισίνα και τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας». Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι ο κανονισμός ασφαλείας, που τηρούσε το ξενοδοχείο της Ρόδου, προβλέπει την «αναγραφή του βάθους της πισίνας, την ύπαρξη σωσιβίων, την ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη».

Η μοιραία πισίνα της Ρόδου: Μπροστά στον πνιγμό των κοριτσιών η αδερφή τους

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι τα δυο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Παρατήρησε, μάλιστα, ότι κανείς από τους παρόντες δεν αντιλήφθηκε ότι τα δυο κορίτσια πνίγονταν, καθώς και ότι μπροστά στο συμβάν ήταν η 10χρονη αδερφή τους!

«Η τρίτη, 10χρονη αδελφή που ήταν μαζί τους, μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είχε μπει και αυτή και κάποια γύρισε την πλάτη της και δεν κατάλαβε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των ξενοδόχων της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους ο Ευθύμιος Δημητριάδης σημείωσε ότι «υπήρχε κόσμος στις ξαπλώστρες που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα». Ο δικηγόρος των υπευθύνων του ξενοδοχείου στη Ρόδο ερωτήθηκε και για τις κάμερες ασφαλείας και εξήγησε ότι λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν υπήρχαν τοποθετημένες κάμερες για να καταγράψουν την τραγωδία. Υπενθυμίζεται ότι για την τραγωδία στη Ρόδο «τρέχει» πρόσθετη έρευνα με εντολή της Εισαγγελίας, ενώ οι υπεύθυνοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις