Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορτοφολάδες – μετρό: Ρουμάνοι είχαν μοιράσει τους συρμούς και ξάφριζαν τους επιβάτες
ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοφολάδες – μετρό: Ρουμάνοι είχαν μοιράσει τους συρμούς και ξάφριζαν τους επιβάτες

Πορτοφολάδες - μετρό: Aστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας ήταν αυτοί που τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες, βγάζοντάς τους από την… κυκλοφορία.

Πορτοφολάδες – μετρό: Είχαν… μοιράσει τους συρμούς του Μετρό! Και να τους παρατηρούσε κάποιος από πολύ καιρό, θα έβλεπε ότι προτιμούσαν ιδιαίτερα τη διαδρομή Σύνταγμα-Μοναστηράκι, Ομόνοια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκεί ως επί το πλείστον χτυπούσαν τρεις Ρουμάνοι πορτοφολάδες, οι οποίοι σε διαφορετικές ημερομηνίες, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, ενώ είχαν αφαιρέσει ταχυδακτυλουργικά ή προσπαθούσαν να αφαιρέσουν χρήματα μέσα από σακίδια επιβατών. Και στις δύο περιπτώσεις αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας ήταν αυτοί που τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες, βγάζοντάς τους από την… κυκλοφορία.

Όμως, το ξέρουν όλοι και οι δράστες και οι αστυνομικοί ότι λίγο καιρό θα… ξαποστάσουν και ξανά σύντομα προς τα… πορτοφόλια των επιβατών, Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών θα τραβήξουν. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά ότι όποιοι κι αν συλληφθούν για αρπαγές πορτοφολιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχουν συλληφθεί ξανά και ξανά στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, γιατί έτσι είναι οι Νόμοι. Όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, οι δύο από τους τρεις Ρουμάνους, συνελήφθησαν στις 29 Ιουλίου στο σταθμό του Μετρό “Σύνταγμα”.

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

Τους ακινητοποίησε αστυνομικός της Ασφάλειας  Αττικής, ο οποίος βρισκόταν μεν εκτός υπηρεσίας, αλλά έχει τη σχετική εμπειρία από τη δράση των ομάδων αυτών καθώς παίρνει μέρος και στις επιχειρήσεις της Υπηρεσίας του. Η οποία υπηρεσία, ορίζει βάσει σχεδίου εδώ και πολύ καιρό, αστυνομικούς με πολιτικά, που κυνηγούν συνήθως διαρρήκτες και ληστές, να υποδύονται τους επιβάτες στα μέσα σταθερής τροχιάς και να παρατηρούν τις κινήσεις τυχόν… ορεγομένων το πορτοφόλι του διπλανού τους!

Έτσι, παρατήρησε, ενώ το Μετρό κατευθυνόταν από Ομόνοια στο Σύνταγμα,  ότι δύο Ρουμάνοι, δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό και μέσα στην… αναμπουμπούλα, προσπαθούσαν να ανοίξουν σακίδιο μέσης, ενός ξένου τουρίστα! Τους ακινητοποίησε, όταν έφθασαν στο Σύνταγμα και κατέβηκαν και συνάδελφοί του τους μετέφεραν στα γραφεία της Ασφάλειας. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δύο Ρουμάνους, 45 και 33 ετών.

Απόφαση για κλοπές

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 33χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές. Ο τρίτος Ρουμάνος, συνελήφθη, την Τετάρτη, 31η Ιουλίου,  στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ “Ομόνοια”, από αστυνομικούς που συμμετέχουν στην ειδική επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας  για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων σε βάρος επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Από Μεταξουργείο προς Ομόνοια

Πρόκειται για 21χρονο από τη Ρουμανία επίσης, ο οποίος μέσα στο συρμό, στη διαδρομή από Μεταξουργείο προς Ομόνοια, αφαίρεσε πορτοφόλι από αλλοδαπή επιβάτιδα. Οι συλληφθέντες, καταλήγει η Αστυνομία, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις… εξαφάνισης πορτοφολιών.

Εμφανίσεις ενστόλων και στις αποβάθρες

Πάνω, λοιπόν, σ’ αυτό το σχέδιο που υλοποιεί καιρό τώρα η Ασφάλεια, έρχονται οι πληροφορίες, που διαρρέει το περιβάλλον του κ. Χρυσοχοίδη να γίνει γνωστό ότι η νέα ομάδα αστυνομικών που θα περιπολεί πάνοπλη σε διάφορα σημεία της Αθήνας θα κάνει εμφανίσεις αποτροπής πορτοφολάδων στις αποβάθρες του Μετρό. Είναι οι περίφημοι “μαύροι πάνθηρες” φοράνε, λέει, μαύρες στολές!- για τον ρόλο των οποίων ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει γίνει και όσα είναι γνωστά έως τώρα, περιέχονται σε …σκόρπια ρεπορτάζ διαφόρων Μέσων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις