Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός: Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο (3/8) ο καύσωνας – Οι πυρακτωμένοι γίγαντες της Κηφισίας
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

Καιρός: Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο (3/8) ο καύσωνας – Οι πυρακτωμένοι γίγαντες της Κηφισίας

Καιρός: Στο αποκορύφωμά του θα βρεθεί σήμερα το νέο κύμα καύσωνα που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

Καιρός: Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση του καύσωνα, βίντεο drone με τη βοήθεια της τεχνολογίας απεικονίζει τις υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα κτίρια της λεωφόρου Κηφισίας. Χθες, οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 41 σε ορισμένες περιοχές το Σάββατο. Με αφορμή τον καύσωνα, η ομάδα του UpDrones έφτιαξε ένα νέο βίντεο, στο οποίο καταγράφει μεγάλα κτίρια της λεωφόρου Κηφισίας από ψηλά. Με τη βοήθεια της θερμικής απεικόνισης, τα κτίρια αυτά «κοκκινίζουν», υποδηλώνοντας τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Αττική σήμερα.

Με τη βοήθεια ειδικής κάμερας υπερύθρων, το βίντεο δύναται να καταγράψει με κόκκινο χρώμα τα σημεία σε κτίρια ή οδόστρωμα όπου η θερμοκρασία είναι η υψηλότερη. Πριν από μερικές ημέρες, ο χρήστης του Instagram @opountios είχε αναρτήσει ένα βίντεο από το κέντρο της Αθήνας, με τους δρόμους γύρω από τη Βουλή να μοιάζουν με ποτάμια λάβας, κατά την θερμική απεικόνιση του καύσωνα.

Καιρός: Στο αποκορύφωμά του σήμερα Σάββατο ο καύσωνας

Στο αποκορύφωμά του θα βρεθεί σήμερα το νέο κύμα καύσωνα που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού. Στα βόρεια, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σήμερα. Στη Θεσσαλία, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα… νιώσουν για τα καλά τον καύσωνα, αφού το θερμόμετρο θα φτάσει κατά τόπους τους 40-41 βαθμούς και πιθανόν στη Θεσσαλία τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί- βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 και κατά τόπους 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία 42 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μετά το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 και στην Κρήτη τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία μετά το μεσημέρι δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 Καιρός: Καύσωνας το Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις