Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης τσιγάρο: Κυρώσεις για τον πρώην αν. υπουργό ζητά ο Μπεχράκης – Κάπνιζε στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης τσιγάρο: Κυρώσεις για τον πρώην αν. υπουργό ζητά ο Μπεχράκης – Κάπνιζε στη Βουλή

Πολάκης τσιγάρο: Ο καθηγητής πνευομονολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος ξεσπά εναντίον του Παύλου Πολάκη.

Πολάκης τσιγάρο: Σάλος ξέσπασε μετά την άκρως προκλητική φωτογραφία που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o Παύλος Πολάκης, ο οποίος ευκαιρία ψάχνει για να προβάλλει την αδυναμία του στο κάπνισμα, πυροδοτώντας σχόλια. Κατάφωρη και προκλητική παραβίαση του νόμου χαρακτήρισε το κάπνισμα στο καφενείο της Βουλής ο καθηγητής πνευομονολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης. Στην επίμαχη φωτογραφία ο Παύλος Πολάκης διακρίνεται να κάθεται, συνοδεία αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο καφενείο της Βουλής, ενώ μπροστά του βρίσκεται ένα τασάκι με δύο αναμμένα τσιγάρα.

Ο Παναγιώτης Μπεχράκης, με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Βουλής «να παρέμβει και να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να επιβληθούν στον Παύλο Πολάκη οι κυρώσεις που προβλέπονται όπως για κάθε πολίτη που παραβιάζει τη νομοθεσία». Παράλληλα ζήτησε να επιβληθεί ποινή και στο καφενείο της Βουλής επειδή υπήρχαν τασάκια στο τραπέζι, σχολιάζοντας πως «η Βουλή να δείξει το δρόμο για να γίνει όλη η Ελλάδα ευρωπαϊκό κράτος». Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Βόρεια Μακεδονία, στην οποία, όταν πριν από 5-6 χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, ο εισαγγελέας πήγε στη Βουλή και έκλεισε το καφενείο.

Ο Πολάκης με το τσιγάρο στη Βουλή
Πολάκης τσιγάρο: Παρέμβαση Μπεχράκη

Όταν έκανε έξαλλο και τον Αντριουκαΐτις

Υπενθυμίζεται ότι την οργισμένη αντίδραση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα υγείας προκάλεσε, τον Φεβρουάριο, η φωτογραφία με τον Πολάκη να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Βιτένις Αντριουκαΐτις ρωτήθηκε για τη φωτογραφία, στο περιθώριο εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» είχε τονίσει για τον Πολάκη ο Ευρωπαίος επίτροπος. Ο Παύλος Πολάκης, είχε απαντήσει όπως… περιμέναμε.

Γιαννούλης: Ο Πολάκης είναι ο πιο συνεπής στο θέμα του τσιγάρου

Και η Ρένα Δούρου

Δεν είναι όμως μόνο ο Παύλος Πολάκης. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει πλάκα ακόμα και με τον αντικαπνιστικό νόμο αντιδράσεων. Πρόσφατα, προκάλεσε και η Ρένα Δούρου με την ανάρτησή της, σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Η απερχόμενη περιφερειάρχης, σχολιάζοντας προφανώς τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους κλειστούς χώρους αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, έκανε ένα πραγματικά… αψυχολόγητο post στο Instagram.Αυτό περιλάμβανε μια φωτογραφία της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, όπου φαίνεται να κρατά τσιγάρο, μαζί με τη λεζάντα: «Σχόλιο περί αντικαπνιστικού… Πολλές καλημέρες!».

Η ανάρτηση της Ρένα Δούρου προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις πολλών χρηστών, τόσο στην ενότητα σχολίων του post της όσο και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Twitter.

Η πλειοψηφία των σχολιαστών αποδοκιμάζουν έντονα την ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά προτρέπει στην παραβίαση της νομοθεσίας, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ειρωνεύονται έντονα τη Ρένα Δούρου, υπενθυμίζοντάς της πως η Μελίνα Μερκούρη νόσησε και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα που προκαλείται από το κάπνισμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις