Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυριάκος Μητσοτάκης – κυβέρνηση: Ταχύτητα και ουσία στη διακυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης – κυβέρνηση: Ταχύτητα και ουσία στη διακυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης – κυβέρνηση: Το λειτουργικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης – κυβέρνηση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον έμαθε καλά το ρητό του ελληνικού λαού που λέει «τα μικρά κρίνουν τα μεγάλα». Και από ό,τι φαίνεται το ακολουθεί κατά γράμμα. Και ο λόγος που το κάνει αυτό έχει και πολιτικό, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα: Μικρό και τοπικού περιεχομένου μπορεί να κρίνεται από κάποιους το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα. Αυτό επιλύεται μετά από χρόνια. Μικρό και για λίγους θα θεωρηθεί από κάποιους η τακτοποίηση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ ανθρώπων που περίμεναν να διοριστούν επί χρόνια. Λαϊκίστικό θα θεωρηθεί από κάποιους ότι το κράνος είναι υποχρεωτικό ή ότι το μετρό δεν πρέπει να έχει καθυστερήσεις. Είναι όμως έτσι; Σε καμία περίπτωση.

Και εξηγούμαστε: Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα έδειχνε το πιο άσχημο πρόσωπο της χώρας μας στο εξωτερικό μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Άρα είναι μεγάλο. Οι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ θα τοποθετηθούν σε λειτουργικές θέσεις, άρα είναι μεγάλο θέμα. Το κράνος έπρεπε να είναι υποχρεωτικό στην χώρα μας εδώ και 15 χρόνια. Το μετρό εξυπηρετεί 4 εκατομμύρια Αθηναίων, άρα αφορά τους πάντες. Αυτό μάλιστα αποτελεί και την ουσία της πολιτικής. Και απαντά παράλληλα στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δείχνει αποτελεσματικότητα και ουσία.

Κυριάκος Μητσοτάκης – κυβέρνηση: Τι δείχνουν οι κινήσεις

Σε πολιτικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτές τις κινήσεις καταδεικνύει την αδράνεια και την αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης σε θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν άμεσα. Ωστόσο, εκείνη προτιμούσε να τα βλέπει να χρονίζουν. Αφετέρου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση και στα μεγαλύτερα ζητήματα που αφορούν την χώρα και την οικονομία. Δηλαδή τον τρόπο που θα κινηθεί η κυβέρνηση στις επενδύσεις. Ήδη στο Ελληνικό η άδεια του καζίνο προχωρά ταχύτατα. Το ίδιο συμβαίνει όσον αφορά και στην μείωση της φορολογίας. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει έτοιμος να καταθέσει στην Βουλή μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο και το επόμενο νομοσχέδιο με τις φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Επομένως όντως τα μικρά κρίνουν τα μεγάλα. Και ο πρωθυπουργός δείχνει διατεθειμένος να ακολουθήσει αυτό το μότο και τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις