Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απώλεια βάρους: Μικρά μυστικά
PLUS

Απώλεια βάρους: Μικρά μυστικά

Απώλεια βάρους: Τροφές που οδηγούν σε υγεία και απώλεια βάρους.

Απώλεια βάρους: Οι λιποδιαλύτες είναι συμπληρώματα ειδικής διατροφής που βοηθούν στην απώλεια του περιττού σωματικού λίπους. Βοηθούν στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού και στην καύση του λίπους. Πέρα όμως από τους τεχνητούς, υπάρχουν και οι φυσικοί λιποδιαλύτες. Οι οποίοι βέβαια είναι πιο υγιεινοί. Μία διατροφή που στοχεύει στην καύση του λίπους πρέπει να έχει 4 βασικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να μην περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πρόσθετο αλάτι και συντηρητικά. Αν εντάξετε μια τέτοια τροφή στο διαιτολόγιό σας, θα καταφέρετε να φτάσετε πιο γρήγορα στον στόχο σας.

Οι αγκινάρες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Την κατηγορία δηλαδή των υπερτροφών. Έχουν έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και περιέχουν ινουλίνη. Η τελευταία είναι ένας τύπος υδατάνθρακα που μειώνει την γκρελίνη, την ορμόνη της πείνας. Ακολουθεί το κόκκινο πιπέρι. Το πιπέρι καγιέν κόβει την όρεξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό διαιτητικό «εργαλείο». Το πιπέρι καγιέν είναι η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι. Σύμφωνα με έρευνες, η προσθήκη μια μικρής ποσότητας στην καθημερινή διατροφή είναι πιθανό να βοηθήσει όσους προσπαθούν να μειώσουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν και να ελέγξουν το βάρος τους.

Απώλεια βάρους: Λιποδιαλύτες που δεν περιμένατε

Καταναλώνοντας μόλις ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα με το φαγητό, η ζάχαρη μεταβολίζεται 20 φορές πιο γρήγορα. Αυτό σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA). Η κατανάλωση κανέλας μειώνει μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό συνεπάγεται ταχύτερη απώλεια βάρους. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το τζίντζερ. Το τζίντζερ αυξάνει το αίσθημα πληρότητας. Έτσι μειώνονται οι λιγούρες, αλλά και ο κίνδυνος να υποκύψετε σε διατροφικούς πειρασμούς. Μαζί με αυτά έρχονται και τα φύκια. Τα φύκια προκαλούν κορεσμό και συνεπώς μειωμένη ενεργειακή πρόσληψη. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες ή να τα φάτε ως σνακ.

Απώλεια βάρους: Τσάι και ξύδι

Η καφεΐνη που περιέχεται στο τσάι διεγείρει τη θερμογένεση. Αυτή είναι η βιοχημική διαδικασία με την οποία το λίπος καίγεται για να μετατραπεί σε ενέργεια. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καύση του λίπους. Το ξύδι βοηθά στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και στην ενίσχυση της καύσης του λίπους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις