Κορκονέας – Άρειος Πάγος: παρέμβαση για την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού

ΕΛΛΑΔΑ

Κορκονέας – Άρειος Πάγος: παρέμβαση για την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορκονέας - Άρειος Πάγος: Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, η οποία οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

02.08.2019 | 13:42

Κορκονέας – Άρειος Πάγος: Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, καθώς η πρόσφατη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, μόλις αυτή καθαρογραφεί. Στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος θα μελετήσει το υλικό και θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση που οδήγησε, τελικά, στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αμέσως μετά, ο συνήγορος του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας -που μίλησε στο iefimerida για την απόφαση- υπέβαλε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή, που είναι τα 10 έτη. Καθώς ο Επαμεινώνδας Κορκονέας παρέμενε ήδη 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ είχε κάνει και μεροκάματα η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Λαμίας ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την άμεση αποφυλάκισή του.

Κορκονέας – αποφυλάκιση: Επεισόδια στα Εξάρχεια

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε πορεία στα Εξάρχεια ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις. Συνελήφθησαν ένας 40χρονος και ένας 17χρονος. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα αγνώστων έριξε μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Με κεντρικό σύνθημα «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό «του πρότερου σύννομου βίου».

Exit mobile version