Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Θέατρο – παραστάσεις: Ιστορία χωρίς όνομα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο – παραστάσεις: Ιστορία χωρίς όνομα

Θέατρο – παραστάσεις: Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη.

Θέατρο – παραστάσεις: Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα θα μεταφέρει στη σκηνή φέτος το χειμώνα ο Κώστας Γάκης. Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή του βραβευμένου βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα». Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη θα ενσαρκώσει ο Τάσος Νούσιας. Η Μπέτυ Λιβανού και η Μαρία Παπαφωτίου θα μοιραστούν δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα.

Ιούνιος 1908 – Βιέννη/ Ο Ίων Δραγούμης βρίσκεται παρών στην πλέον καθοριστική απόφαση που παίρνει για τη ζωή της η Πηνελόπη Δέλτα. Απρίλιος 1941 – Κηφισιά/ Ο Ίων Δραγούμης απών από την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά πιο παρών από ποτέ.

Θέατρο – παραστάσεις: Μια ψυχή σε δύο σώματα

Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας. Μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Ίωνας Δραγούμης: Τάσος Νούσιας, Πηνελόπη Δέλτα: Μπέτυ Λιβανού, Νεαρή Πηνελόπη Δέλτα: Μαρία Παπαφωτίου, Στέφανος Δέλτα: Στάθης Μαντζώρος, Γιατρός Φρίντμαν: Αργύρης Γκαγκάνης, Μαριάνθη: Ανθή Φουντά

Inf0

Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή στις 20.30

Σάββατο  και Κυριακή στις 18.00

Από το Σάββατο 22/02/2020 έως το Σάββατο 11/04/2020 & βραδινή παράσταση στις 21:00.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις