Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιφάσεις και η εκδικητική ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιφάσεις και η εκδικητική ΝΔ

Πολάκης: Με non paper ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο γεγονός της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Πολάκης: Η απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, για την υπόθεση της ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ απασχολεί ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίσε να δημοσιεύσει σχετικό non paper. Σημειώνεται ότι τo κόμμα του Τσίπρα αποχώρησε από την ψηφοφορία μετά τις “κρητικιές” δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, που επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο άλλοτε συνήθιζε να καταγγέλλει.

Τώρα μέσω non paper που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έκθετη κι ότι επιδιώκει εκδικητικά την πολιτική δίωξη του Πολάκη, ενώ υποστηρίζει ότι οι υποθέσεις για τις οποίες ήρθη η ασυλία του βρίσκονται στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων. Μάλιστα, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιφάσκει με τη στάση του για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς η κριτική του αφορούσε στον ρόνο παραγραφής και στη διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων του υπουργού.

Αναλυτικά το non paper

«Σοβαρά τραυματισμένη βγήκε από τη συζήτηση στη Βουλή η κυβερνητική παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου στοχοποιώντας τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε τα όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν επί χρόνια στο χώρο της υγείας. Απέτυχε οικτρά. Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, σύντομα βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι έχουν καταλάβει: το μεγάλο σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τον σκοτεινό ρόλο του Σταμάτη Πουλή. Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Οι επιλογές της ΝΔ, η συμμετοχή του Σταμάτη Πουλή στα ψηφοδέλτιά της αλλά και η όψιμη σιωπή του κου Στουρνάρα σχετικά με πιθανούς δημοσιονομικούς κινδύνους τους οποίους δεν δίσταζε να υπενθυμίζει όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση φανερώνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν… αντιφάσκει

«Σε αυτό το έδαφος η ΝΔ μεθόδευσε την όλη διαδικασία ώστε να μη συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής με προφανή στόχο να μην γίνουν δημοσίως γνωστά τα συντριπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Είχε δηλαδή προαποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα ώστε να συγκαλύψει τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εφαρμογή του για να τα αποκαλύψει.

Και για να προλάβουμε το επιχείρημα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσκει ζητώντας σήμερα την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος υπενθυμίζουμε τα εξής: η κριτική μας στο άρθρο 86 αφορούσε και αφορά δύο ζητήματα: 1ον τον μειωμένο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων για όσους διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης και 2ον την διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των υπουργών. Τίποτα από τα δύο αυτά δεν αφορά την παρούσα περίπτωση καθώς δεν τίθεται επουδενί θέμα παραγραφής ούτε όμως υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι οι επίδικες υποθέσεις σχετίζονταν με τα καθήκοντα του Παύλου Πολάκη ως Υπουργού όπως έγινε σαφές από την καταιγιστική σημερινή του τοποθέτησή από το βήμα της Βουλής.

Η ΝΔ που επιδιώκει εκδικητικά την πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη για όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει είναι σήμερα για ακόμη μια φορά έκθετη. Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις