Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γιάννα Αγγελοπούλου: Ολική επαναφορά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ολική επαναφορά

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η επιστροφή της μεγάλης κυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου μετά από απουσία πολλών ετών επανέρχεται στα δημόσια πράγματα της Ελλάδας. Η κα Αγγελοπούλου είχε διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Ανεξάρτητα από το κόστος τους και τη μετέπειτα τύχη των έργων, οι αγώνες υπήρξαν αναμφισβήτητα επιτυχημένοι. Έκτοτε η κα Αγγελοπούλου αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή. Όλα αυτά μέχρι χθες. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός την όρισε επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλουστο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου. Εν πολλοίς η τελευταία χαρακτηρίστηκε ορόσημο για τους Έλληνες. Και μια πολύτιμη ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Στη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτοντας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Γιάννα Αγγελοπούλου: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα. Ακόμα στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού. Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Στην διοργάνωση θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Τι είπε μετά τη συνάντηση

Η κυρία Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις