Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος πνιγμός: Αδελφές πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου
16 & 19 ΕΤΩΝ

Ρόδος πνιγμός: Αδελφές πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου

Ρόδος πνιγμός: Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, όπου πνίγηκαν δύο νεαρές τουρίστριες από την Γαλλία που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα.

Ρόδος πνιγμός: Ανείπωτη τραγωδία στο νησί της Ρόδου. Δύο νεαρές Γαλλίδες, αδελφές, ηλικίας μόλις 16 και 19 χρόνων, που παραθέριζαν στο σμαραγδένιο νησί μαζί με την τρίτη αδελφή τους, έχασαν τη ζωή τους, μέσα στα νερά της πισίνας του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στην Ιαλυσό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το δράμα, που συγκλονίζει τη Ρόδο αλλά και την υπόλοιπη χώρα, γράφτηκε λίγο πριν από τις 7 χθες το βράδυ, όταν, με χρονική διαφορά η μία από την άλλη, τα δύο κορίτσια, ανασύρθηκαν από την πισίνα, χωρίς τις αισθήσεις τους. Κατά την αγωνιώδη μεταφορά τους με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατος και των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία. Οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου, μετά την ενημέρωσή τους για το δραματικό συμβάν του διπλού πνιγμού των κοριτσιών, που είχαν έλθει από τη Γαλλία για να περάσουν τις διακοπές τους, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και ξεκίνησαν προανάκριση προκειμένου να διασαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες τα κορίτσια πνίγηκαν χωρίς να γίνει δυνατό να βοηθηθούν κατά την προσπάθειά τους να διασωθούν.

Μία ακόμη διάσταση του δράματος αναφέρει ότι κάποιοι που ήταν σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου, έλεγαν ότι οι αδελφούλες πνίγηκαν προσπαθώντας η μία να σώσει την άλλη. Η Αστυνομία, έγινε γνωστό από ανεπίσημες πληροφορίες ότι προχώρησε αργά τη νύχτα σε συλλήψεις υπευθύνων του ξενοδοχείου- γινόταν λόγος για τον διευθυντή και τον ναυαγοσώστη, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν εκεί, καθώς, ειπώθηκε, ότι είχε λήξει το ωράριο εργασίας του. Το δράμα, όπως προαναφέρθηκε, άρχισε να ξετυλίγεται λίγο μετά τις 6 και το απόγευμα της Τετάρτης.

Άγνωστο αν ήξεραν μπάνιο

Τα δύο κορίτσια, για τα οποία δεν έγινε ακόμη γνωστό αν γνώριζαν μπάνιο, βρέθηκαν μέσα στην πισίνα του μεγάλου ξενοδοχείου. Μια πληροφορία της εφημερίδας Ροδιακή, αναφέρει ότι αρχικά κινδύνεψε με πνιγμό το ένα από τα δύο κορίτσια και πνίγηκαν και τα δύο στην προσπάθεια του ενός να σώσει το άλλο!

Πώς δεν είδε κανείς

Το μεγάλο ερωτηματικό που ζητούσε απάντηση είναι το πώς συνέβησαν όλα αυτά μέσα στην πισίνα και δεν υπήρχε κανείς εκεί κοντά να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να ζητήσει αμέσως βοήθεια για τα κορίτσια.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που συνθέτουν την οικογενειακή τραγωδία, δεν σταματούν εδώ.

Είδαν πρώτα το ένα κορίτσι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, είδαν αμέσως το ένα κορίτσι να επιπλέει, το ανέσυραν και ξεκίνησε η κούρσα σωτηρίας του προς το νοσοκομείο. Τότε, όμως, μόνο ειδοποιήθηκαν ότι στην πισίνα υπήρχε και δεύτερο κορίτσι το σώμα του οποίου δεν φαινόταν γιατί ήταν στον πάτο της πισίνας. Εκεί ξεκίνησε δεύτερος αγώνας δόμου προς το ξενοδοχείο και η ανάσυρση της δεύτερης κοπέλας.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι το πρώτο κορίτσι που εντόπισαν οι διασώστες είχε τις αισθήσεις του εκείνη τη στιγμή αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια.

ΕΛΑΣ: Ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους

Ωστόσο η Αστυνομία με ενημέρωσή της αργά χθες τη νύκτα, ενημέρωνε ότι “μετά την ανεύρεση σήμερα (σ.σ χθες) το απόγευμα, δύο νεαρών αλλοδαπών τουριστριών χωρίς τις αισθήσεις τους, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο”. Μέχρι τα μεσάνυχτα, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ιαλυσού που γράφτηκε η τραγωδία, βρίσκονταν πολλοί αστυνομικοί και διενεργούσαν έρευνες. Σήμερα θα προσαχθούν οι δύο υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου, σε βάρος των οποίων αναμένεται να ασκηθούν διώξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις