Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος: Ο σπαραγμός των γονιών και το τηλεφώνημα του Θεοχάρη
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ο σπαραγμός των γονιών και το τηλεφώνημα του Θεοχάρη

Ρόδος: Σοκαρισμένη η ελληνική κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση πνιγμού που σημειώθηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Ρόδος: Μετά την τραγωδία στη Ρόδο με τον πνιγμό δύο νεαρών Γαλλίδων σε πισίνα ξενοδοχείου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επικοινώνησε, το βράδυ της Τετάρτης, με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα για να του μεταφέρει τη θλίψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για το χαμό των δυο νέων κοριτσιών στην πισίνα του ξενοδοχείου στην Ιαλυσό.

Ο Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε στον Γάλλο πρέσβη ότι η κινητοποίηση του υπουργείου είναι άμεση και έχει επιληφθεί των ενεργειών. Ο πρέσβης με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση. Ο υπουργός Τουρισμού έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, ενώ αρμόδιος από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου θα μεταβεί σήμερα στο σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο.

Ρόδος: Στο εισαγγελέα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο διευθυντής ξενοδοχείου στην Ιαλυσό της Ρόδου και ο ναυαγοσώστης που εργαζόταν σε αυτό, μετά τον πνιγμό στην πισίνα της μονάδας δύο αδελφών από τη Γαλλία ηλικίας 16 και 19 ετών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι δύο κοπέλες, βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα του ξενοδοχείου λίγο πριν τις 7 το βράδυ. Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και παρέλαβαν τη δεύτερη κοπέλα που ήταν μέσα στην πισίνα και δεν φαινόταν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Συμβουλές για δευτερογενή πνιγμό

Ρόδος: Ο σπαραγμός των γονιών

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός από τα δύο κορίτσια, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών. Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ρόδος: Το χρονικό της τραγωδίας

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3 και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στον χώρο της πισίνας. Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια, επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως, δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα. Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Ρόδος: Δύο αδελφές πνίγηκαν στην πισίνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις