Χάρι Μαγκουάιρ: «Ξυλοκόπος» αξίας 80 εκατ. λιρών! (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάρι Μαγκουάιρ: «Ξυλοκόπος» αξίας 80 εκατ. λιρών! (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Χάρι Μαγκουάιρ: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε τελεσίγραφο στη Λέστερ για την απόκτηση του Χάρι Μαγκουάιρ δίνοντάς της διορία να αποφασίσει μέχρι την Δευτέρα (05/08)

01.08.2019 | 16:19

Χάρι Μαγκουάιρ: Είναι γνωστό πώς το αγγλικό ποδόσφαιρο παραμένει ένα… υπερκοστολογημένο προϊόν. Όσο δημοφιλές και να αποδεχτούμε ότι είναι, τα ποσά που ξοδεύονται για ποδοσφαιριστές ξεπερνούν ακόμη και την πιο ζωηρή φαντασία. Τελευταίο παράδειγμα, πιθανότατα πιο χαρακτηριστικό από όλα, αυτό του Χάρι Μαγκουάιρ της Λέστερ. Ο διεθνής στόπερ, που είναι ένας «ξυλοκόπος» της σύγχρονης εποχής για να χρησιμοποιήσουμε την… ποδοσφαιρική διάλεκτο, κοστίζει 80 εκατ. λίρες! Κάποτε ένα τέτοιο νούμερο θα έκανε αίσθηση ακόμη και αν αναφερόμασταν στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Αυτό είναι πάντως το ποσό, η τελευταία προσφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου αποκτήσει τον παίκτη από τις «αλεπούδες». Ο 26χρονος Μαγκουάιρ είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Αγγλίας και έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία έως τώρα. Δεν ήταν όμως καν μέλος της Λέστερ στη μαγική σεζόν 2015-16 που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ήταν τέταρτος με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2016 και από εκεί και πέρα δύσκολα θα βρούμε κάποια άλλη μεγάλη διάκριση συλλογική ή ατομική.

Η πρόταση – τελεσίγραφο

Αρχικά ο Μαγκουάιρ φάνηκε να είναι ο παίκτης που ήθελαν και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Στην αρχή του καλοκαιριού τα ρεπορτάζ παρουσίαζαν τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ ως επικρατέστερες για να τον αποκτήσουν. Τελικά, όπως αποδείχτηκε μόνο οι «κόκκινοι διάβολοι» ενδιαφέρονταν πραγματικά. Και παρά την προσφορά των 70 εκατ. λιρών που είχαν κάνει μέχρι πρόσφατα, δεν έπαιρναν θετική απάντηση από τη Λέστερ.

Τα 80, που είναι επί της ουσίας λίγα παραπάνω από 87 εκατ. ευρώ για να έχουμε και τη σωστή αντιστοιχία, ξεπερνούν ακόμη και τα χρήματα που έδωσε η Λίβερπουλ για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο την περασμένη σεζόν και στοίχισε κάτι λιγότερο. Σύγκριση δεν γίνεται πάντως γιατί έχουμε να κάνουμε με αμυντικούς. Όπως είναι γνωστό, τον κόσμο στο γήπεδο τον φέρνουν οι επιθετικοί ή οι μεσοεπιθετικοί, οπότε αυτοί πληρώνονται και κοστίζουν περισσότερο.

Όπως και να ‘χει, για τον Μαγκουάιρ η Γιουνάιτεντ ξεκαθάρισε στη Λέστερ ότι περιμένει μια απάντηση μέχρι την προσεχή Δευτέρα. Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στο Νησί τρεις μέρες αργότερα (08/08) οπότε αν είναι να γίνει κάτι, δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια. Στην πραγματικότητα ο Μαγκουάιρ, αν υπήρχε κάποιο μέτρο στην ποδοσφαιρική αγορά της Αγγλίας, δεν θα στοίχιζε ούτε το 1/10 της τελευταίας προσφοράς. Ισως να είναι και πολύ…

Exit mobile version