Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική – Μουντομπάσκετ: Ο Giannis, οι απόντες και τα καλύτερα παιδιά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική – Μουντομπάσκετ: Ο Giannis, οι απόντες και τα καλύτερα παιδιά

Εθνική - Μουντομπάσκετ: Πολλοί οι πρωταγωνιστές αλλά και αρκετοί αυτοί που απουσίασαν από την παρουσίαση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Μουντομπάσκετ της Κίνας

Εθνική – Μουντομπάσκετ: Η εντύπωση που έδιναν όλοι κατά την παρουσίαση της Εθνικής που θα συμμετάσχει στο Μουντομπάσκετ της Κίνας είναι… κάτω η μπάλα. Βέβαια με Γιάννη Αντετοκούνμπο και ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες μας στην πιο ώριμη ηλικία, το ταβάνι δεν μπορεί να είναι χαμηλά. Ούτε πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια το μετάλλιο. Η «επίσημη αγαπημένη» έχει τα φόντα για να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στη διοργάνωση που ξεκινάει στις 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν ο πρώτος που μνημόνευσε τους παίκτες που απουσίαζαν. Ήταν εκείνοι που έδωσαν την πρόκριση στην Εθνική μέσα από τα παράθυρα των προκριματικών της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του τόνισε: «Ο Έλληνας παίκτης εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τους παίκτες του ανώτατου επιπέδου. Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία συγκροτήθηκε με μεγάλες δυσκολίες. Οφείλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά, ορισμένοι δεν είναι εδώ και λυπάμαι, αλλά πρέπει να μνημονεύουμε τη συμβολή τους».

Σκουρτόπουλος: «Ριζωμένο το DNA του μπάσκετ»

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για την ποιότητα και το ήθος των παικτών με τους οποίους συνεργάζεται. «Σχηματίσαμε ένα γκρουπ 35 παικτών. Όποιο παιδί χρειάστηκε να βοηθήσει ήταν εκεί στις δύσκολες στιγμές, χωρίς να προκαλέσουμε κανένα θέμα με τις ομάδες. Το DNA του μπάσκετ είναι ριζωμένο στον Έλληνα, απλά χρειάζεται σωστή διαχείριση. Τα παιδιά που παρουσιάστηκαν ανταποκρίθηκαν στο 110% και υπήρχε αρκετά καλή οργάνωση για τα νέα δεδομένα. Όλες αυτές οι συνισταμένες λειτούργησαν απόλυτα και καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή» υποστήριξε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έχουμε ένα γκρουπ με μεγάλα ονόματα, ποιότητα, αλλά και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Θέλουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε θετικά. Πάμε σε ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως το δυσκολότερο που έχει γίνει ποτέ, αλλά και η ομάδα μας έχει δείξει ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο. Εύχομαι με τη δική σας θετική ενέργεια να τελειώσουμε αυτό το ταξίδι στο υψηλότερο δυνατό σημείο».

Μπουρούσης: «Αγωνία για να βγει κάτι καλό»

Το λόγο από τους παίκτες πήρε ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης, που είναι πλέον ο παλαιότερος. «Η δική μου αγωνία είναι να βγει μπροστά η ομάδα και να καταφέρουμε κάτι καλό. Είμαστε εκτός στόχων την τελευταία δεκαετία. Ελπίζω να έχουμε υγεία και να κάνουμε κάτι καλό» επεσήμανε ο έμπειρος σέντερ. «Μου λείπει μια διάκριση με την Ελλάδα» τόνισε ο πόιντ γκαρντ της Φενέρμπαχτσε και από τους κορυφαίους παίκτες της Εθνικής Κώστας Σλούκας.

Θ. Αντετοκούνμπο: «Περήφανος για την οικογένεια»

Όσο για την οικογένεια Αντετοκούνμπο, η οποία εκτός από τους Γιάννη και Θανάση έχει πλέον στην Εθνική και τον Κώστα, ο μεγαλύτερος των αδερφών, που θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στους Μιλγουόκι Μπακς, τόνισε: «Είμαι πολύ περήφανος. Το βλέπω με πάρα πολύ θετικό τρόπο κι είμαι αισιόδοξος για αυτή την ομάδα. Είναι πολύ δύσκολα σίγουρα τα πράγματα, έχουμε μεγάλες βλέψεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να πάμε βήμα-βήμα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Τίποτα δεν κερδίζεται στα χαρτιά. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο φέτος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις