Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / AE Λεμεσού – Άρης 0-1: Πρόκριση μέσα στη Λάρνακα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AE Λεμεσού – Άρης 0-1: Πρόκριση μέσα στη Λάρνακα (vid)

ΑΕ Λεμεσού - Άρης 0-1: Με πέναλτι του Ντιγκινί ο Άρης νίκησε 1-0 την ΑΕ Λεμεσού και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

ΑΕ Λεμεσού – Άρης 0-1: Παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης μπήκε αποφασιστικά στη Λάρνακα απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ όπου τον περιμένει η νορβηγική Μόλντε. Από πέναλτι που κέρδισε ο Ιντέγε από τον αντίπαλο γκολκίπερ και εκτέλεσε εύστοχα στο 14′ ο Ντιγκινί κρίθηκε το παιχνίδι.

Ο Άρης δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο είχε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να εξασφαλίσει νωρίτερα την πρόκριση. Βέβαια, ευκαιρίες είχε και η ΑΕ Λεμεσού για να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στην εξίσωση. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία στο χώρο του κέντρου. Γι’ αυτό και παραλίγο να το πληρώσει. Επίσης, ήταν αρκετά επιπόλαιη στην τελική προσπάθεια. Με καλύτερο αντίπαλο θα το είχε πληρώσει ακριβά.

Καθοριστικός ο Ντιγκινί

Δεν ήταν μόνο το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νικολάς Ντιγκινί που καθόρισε την πρόκριση. Ήταν η γενικότερη παρουσία του Γάλλου μεσοεπιθετικού, που είχε ρόλο οργανωτή και έκανε πολλές δουλειές στο δημιουργικό κομμάτι ενώ βοήθησε και αμυντικά. Αν προσθέσουμε και τις επεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνει σε τρεις περιπτώσεις ο Κουέστα, έχουμε τους δύο κορυφαίους του Άρη από τη σπουδαία πρόκριση. Χωρίς να μένει απέξω ο Ιντέγε που είχε το ένστικτο να κερδίσει το πέναλτι από το οποίο κρίθηκε το ματς. Ο Νιγηριανός φορ άρχισε να κάνει την απόσβεση της μεταγραφής του. Είναι βέβαιο ότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμη στους «κιτρινόμαυρους».

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Γκαζντανάγκα, Γκοντάλ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (52’ Αβραάμ), Γκαζαριάν, Χουράδο (52’ Κάμπος).

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Λάρσον (61’ Τόνσο), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68’ Λούκας), Ιντέγε (86’ Μαρτίνες).

Παντελίδης: «Μπορούσαμε να το τελειώσουμε νωρίτερα»

Στις ευκαιρίες που έχασαν οι παίκτες του στάθηκε ο Σάββας Παντελίδης μετά τη λήξη του αγώνα. Ο προπονητής του Άρη δήλωσε στην κάμερα της Cosmote TV: «Ίσως να μπορούσαμε να το κάνουμε και πιο εύκολο το παιχνίδι. Αυτό που δεν πήραμε στο πρώτο ματς, το πήραμε σήμερα, όταν ο αντίπαλος είχε τις ευκαιρίες του και δεν δεχτήκαμε κάποιο τέρμα. Βέβαια θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου, εκτός από το άγχος που δείξαμε σε μερικά σημεία του παιχνιδιού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις