Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δείκτης οικονομικού κλίματος: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείκτης οικονομικού κλίματος: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δείκτης οικονομικού κλίματος: Εντυπωσιακό άλμα τον Ιούλιο.

Δείκτης οικονομικού κλίματος: Άλμα κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο. Αυτό σε αντίθεση με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., όπου υποχώρησε. Στην Ελλάδα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 105,3 μονάδες, από τις 101,0 τον Ιούνιο. Στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 102,7 από 103,3 μονάδες. Στην Ε.Ε. μειώθηκε στις 102,0 από τις 102,3 μονάδες. Ειδικότερα, η διαμόρφωση του ESI στην Ελλάδα επηρεάσθηκε θετικά από την αύξηση της εμπιστοσύνης σε όλους τους επιμέρους τομείς.

Ειδικότερα, επηρεάστηκαν οι τομείς των υπηρεσιών (στις 22,1 από 7,9 μονάδες), των κατασκευών (στις -48,1 από -55,5 μονάδες), της βιομηχανίας (στις 1,7 από -0,6 μονάδες) και του λιανικού εμπορίου (στις 13,7 από 9,2 μονάδες). Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (στις -20,2 από -27,8 μονάδες).

Δείκτης οικονομικού κλίματος: Τα ευρωπαϊκά αποτελέσματα

Η μείωση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στον τομέα της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών ενώ βελτιώθηκε οριακά η εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε στην Ολλανδία (+1,7 μονάδες), την Ιταλία (+1,4 μονάδες) και την Ισπανία (+0,6 μονάδες). Μειώθηκε σημαντικά στη Γερμανία (-2,4 μονάδες) και έμεινε αμετάβλητος στη Γαλλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις