Σαλβίνι – Ιταλία: Σάλος από την κατάχρηση εξουσίας

ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι – Ιταλία: Σάλος από την κατάχρηση εξουσίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Σαλβίνι – Ιταλία: Ο γιος του Σαλβίνι διασκεδάζει με τζετ σκι της αστυνομίας.

31.07.2019 | 11:37

Σαλβίνι – Ιταλία: Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι είναι ήδη ένας σταρ. Για αρνητικούς κυρίως λόγους. Οι εμπρηστικές δηλώσεις του και ο ρατσιστικός του λόγος έχουν πυροδοτήσει πολλές φορές αντιδράσεις. Αυτή τη φορά το όνομά του ακούστηκε για ένα νέο «ανδραγάθημα». Ήρθε στο φως ένα βίντεο με τον γιο του να χρησιμοποιεί ένα τζετ σκι της αστυνομίας για να διασκεδάσει στη θάλασσα. Αυτό τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όλα συνέβησαν στο θέρετρο του Μιλάνο Μαρίτιμα, όπου ο Σαλβίνι συνηθίζει να περνά τις διακοπές του. Εκεί κοντά στην ακτή περιπολούσαν τζετ σκι της αστυνομίας. Ο υπουργός έπαιζε ποδόσφαιρο στην παραλία με τον ένα του γιο. Ξαφνικά, κλωτσάει την μπάλα προς τη θάλασσα και ψιθυρίζει στους αστυνομικούς: «Εγώ πάω στην ομπρέλα». Τότε ο μικρός Σαλβίνι σκαρφαλώνει στο τζετ σκι που οδηγεί ένας αστυνομικός.

Όλα καταγράφηκαν από έναν φωτογράφο της εφημερίδας La Repubblica. Η φρουρά, βέβαια, του Σαλβίνι προσπάθησε να τον παρεμποδίσει και να τον απομακρύνει. Τον απείλησαν μάλιστα και με σύλληψη. Την ίδια στιγμή, ο γιος Σαλβίνι κάθεται στο τιμόνι του τζετ σκι και οδηγεί το πλωτό. Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, οι αστυνομικοί επιμένουν πως πάνω στο τζετ σκι βρίσκεται μόνον ο συνάδελφός τους. Παράλληλα, το τζετ σκι αποβιβάζει σε απομακρυσμένο σημείο της παραλίας τον επιβάτη του.

Σαλβίνι – Ιταλία:  Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Το αστυνομικό τμήμα της Ραβένας διέταξε έρευνα «για πιθανή άπρεπη χρήση αστυνομικών μέσων». Από αυτό το σημείο και μετά ξεσπά το πολιτικό σκάνδαλο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν πυρ ομαδόν κατά του «βοναπαρτισμού» του Σαλβίνι. «Τα αστυνομικά μέσα δεν έχουν αποστολή να διασκεδάζουν την οικογένεια Σαλβίνι», αναφέρουν. Από την πλευρά του ο υπουργός αναγκάσθηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. «Ο γιος μου πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας; Δικό μου πατρικό λάθος, καμία ευθύνη στους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα ευχαριστώ γιατί καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη χώρα», τόνισε ο Σαλβίνι.

Exit mobile version