Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Grant Thompson: Πήγε για παραπέντε και πέθανε
ΚΟΣΜΟΣ

Grant Thompson: Πήγε για παραπέντε και πέθανε

Grant Thompson: Ένας από τους διασημότερους Youtuber έχασε τη ζωή του σε ηλικία 38 ετών, ύστερα από ένα μοιραίο δυστύχημα.

Grant Thompson: Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος Youtuber, Grant Thompson, έπειτα από φρικτό ατύχημα για τον «King of Random». Ο άτυχος άντρας, ο οποίος είχε περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια προβολές στο κανάλι του στο Youtube, πήγε για παραπέντε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά ποτέ δεν επέστρεψε στο σπίτι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αδερφός του, Mark, στο TMZ.

Η σορός του Grant ανακαλύφθηκε από τις αρχές την Τρίτη, όταν και κατάφεραν να εντοπίσουν με GPSτο πού βρίσκεται το κινητό του τηλέφωνο. Το παραπέντε ήταν το χόμπι του το τελευταίο πεντάμηνο και ο ίδιος είχε τεράστια εμπειρία στα extreme sports, όπως το skydiving. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο άτυχος 38χρονος, σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με βουνοπλαγιά.

Grand Tompson: H είδηση του θανάτου

Grant Thompson: Η δημοσιοποίηση της τραγικής είδησης

Η είδηση του θανάτου του Thompson δημοσιεύθηκε και στο προφίλ του καναλιού του στο Instagram. Το μήνυμα που αναρτήθηκε, με τη φωτογραφία του εκλιπόντος, ήταν το εξής: «Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο Grand Thompson έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα το βράδυ. Ο Grand αγαπούσε και εκτιμούσε απεριόριστα όλους τους φανς του. Σας καλούμε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να στείλετε τα συλλυπητήριά σας στο κανάλι του. Σας παρακαλούμε επίσης να κάνετε μια τυχαία κίνηση αγάπης και καλοσύνης, εις μνήμην του «Βασιλιά του τυχαίου» (King of Random). Η κληρονομιά του Grand θα ζει μέσα από το κανάλι του αλλά και από την παγκόσμια κοινότητα που ο ίδιος δημιούργησε».

Grant Thompson: Παλαιότερα βίντεο του Youtuber

Grant Thompson: Τι είναι το παραπέντε

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η ανεμοπορία τσέπης. Χρειάζεται ένα σακίδιο μικρού βάρους, μια πλαγιά βουνού με μικρή κλίση εδάφους για την απογείωσή μας και λίγες ημέρες εκπαίδευσης για να βρεθούμε στον αέρα, εκπληρώνοντας το όνειρο του Ίκαρου. Ο δρόμος για την πλήρη κατάκτηση του αθλήματος είναι μακρύς και προσφέρει ικανοποίηση σε όλα τα στάδια του.
Με απλά λόγια το αλεξίπτωτο πλάγιας αποτελούμενο από ένα κάθισμα και την πτέρυγα επιτρέπει στον πιλότο να απογειωθεί από μια πλάγια και να πετάξει.

Η χρήση των ρευμάτων του αέρα που κινούνται οριζόντια και κάθετα επιτρέπει την παραμονή στον αέρα και την πτήση σε μεγαλύτερο ύψος αυτού της απογείωσης. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς έχει μια αεροδυναμική πτέρυγα, η οποία επιτρέπει την ανεμοπορία και δεν έχει σχέση με την ελεύθερη πτώση.

Χρήσιμες συμβουλές

Πρέπει να έχετε κατάλληλη ενδυμασία για τις καιρικές συνθήκες της εποχής, μποτάκια ορειβασίας και ελαφρά γάντια. Το πτητικό εξοπλισμό τον παρέχει η σχολή εκπαίδευσης. Ο σάκος που περιέχει το κράνος, την ζώνη και το αλεξίπτωτο πλαγιάς, είναι βάρους 10-15 κιλών. Η ασχολία με το άθλημα αυτό απαιτεί να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωή στο βουνό. Για κάποιους είναι φυσικό και για άλλους όχι. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας μην διστάσετε να το συζητήσετε με τον εκπαιδευτή σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται κάποιος κάτι πέρα από μια κανονική φυσική κατάσταση.

Μία προληπτική ιατρική εξέταση είναι χρήσιμη και απαραίτητη στους ανθρώπους που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Είναι ένα άθλημα για όλες τις εποχές του χρόνου, για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Θεωρείται βέβαια σε προχωρημένο στάδιο, άθλημα για ενηλίκους αν και σήμερα οι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους αλεξίπτωτα για έφηβους και παιδιά. Ίσως είναι σωστότερο να πούμε ότι είναι ένα άθλημα για συνετούς και σκεπτόμενους ανθρώπους.

Ατύχημα με παραπέντε

Τραγικό δυστύχημα με παραπέντε στην Τουρκία

Ρωσίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της, όταν το αλεξίπτωτο με το οποίο πραγματοποιούσε πτώση από πλαγιά μπερδεύτηκε εν πτήση, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 40 μέτρων στο νερό. Η 26χρονη τουρίστρια, Αναστασία Ζαχάροβα, βρισκόταν στην περιοχή Μάκρη, σημερινή Φετίγιε, στα παράλια της Τουρκίας που βλέπει στο Αιγαίο Πέλαγος για διακοπές, καθώς και για να εκπαιδευτεί στο άθλημα του αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε μόνη άλμα από πλαγιά σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, όμως δυστυχώς έχασε τον έλεγχο λίγο πριν φτάσει στην παραλία της περιοχής. Όσοι βρίσκονταν στο σημείο κάλεσαν άμεσα πρώτες βοήθειες και μετέφεραν την άτυχη νεαρή στην ακτή. Ωστόσο, παρά τη μεταγωγή της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις