Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Μαύροι Πάνθηρες» αστυνομία: Ετοιμάζουν σαφάρι στο Μετρό και στην «καρδιά» της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

«Μαύροι Πάνθηρες» αστυνομία: Ετοιμάζουν σαφάρι στο Μετρό και στην «καρδιά» της Αθήνας

«Μαύροι Πάνθηρες» αστυνομία: Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της Αθήνας και τη μείωση της εγκληματικότητας στην πόλη.

«Μαύροι Πάνθηρες» αστυνομία: Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ προέβησαν την Τρίτη σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ψυρρή, Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής. Με την ονομασία «Μαύροι Πάνθηρες», πάνοπλοι μαυροντυμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για να αντιμετωπίζουν άμεσα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στους χώρους του Μετρό.

Η εν λόγω ομάδα αστυνομικών δεν θα είναι η μοναδική που θα βρίσκεται εκεί, καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, και για την ακρίβεια από το τμήμα της Ασφάλειας, αναμένεται να βρεθούν στα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του Μετρό. Σκοπός τους είναι να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις πορτοφολάδων, τσαντάκηδων και άλλων παράνομων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και σύλληψή τους. Παράλληλα, οι «Μαύροι Πάνθηρες» αναμένεται να κάνουν πολλές ακόμα περιπολίες στο Μετρό της Αθήνας, οι οποίες γίνονται στα πλαίσια του νέου διευρυμένου σχεδίου αστυνόμευσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Μαύροι Πάνθηρες» αστυνομία: Ποιοι είναι

Ως «Μαύροι Πάνθηρες» αναφέρονται οι ένοπλοι αστυνομικοί που κάνουν περιπολίες σε τουριστικά μέρη. Οι ομάδες των πάνοπλων μαυροντυμένων αστυνομικών, εξ ου και η επωνυμία «Μαύροι Πάνθηρες», που έκαναν πρόσφατα αισθητή την παρουσία τους σε τουριστικά σημεία της Αθήνας, θα βρεθούν και στις αποβάθρες σταθμών του μετρό, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τη διάπραξη έκνομων ενεργειών, ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επίσης, αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρίσκονται στα κέντρα ελέγχου καμερών του Μετρό για να εντοπίζουν πορτοφολάδες με σκοπό την έγκυρη παρέμβαση και τη σύλληψή τους. Τα στελέχη της Ασφάλειας θα αναπτύξουν δίκτυο πληροφοριών και θα χαρτογραφήσουν τις δράσεις εγκληματικών ομάδων που κινούνται σε σταθμούς ΜΜΜ, επιχειρώντας τη γρήγορη εξάρθρωσή τους. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στην Αθήνα με πάνοπλους άνδρες και κλειστά φορτηγάκια να βρίσκονται σε τουριστικά μέρη και εμπορικούς δρόμους.

 

«Μαύροι Πάνθηρες» αστυνομία: Αναλυτικά η δράση τους

Αρχικά δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες των πέντε αστυνομικών, εκ των οποίων οι δύο χρησιμοποιούνται το πρωί και οι υπόλοιπες το απόγευμα. Οι αστυνομικοί διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, ενώ βρίσκονται διαρκώς εκτός οχήματος, με στόχο την αποτρεπτικά επιβλητική παρουσία τους και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όσους τους βλέπουν. Η κάθε ομάδα αλλάζει τόπους παρουσίας ανά 3 ώρες, δηλαδή τουλάχιστον δύο σημεία της πόλης ανά βάρδια ενώ σημεία «προτεραιότητας» θεωρούνται οι:

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Μουσείο Ακρόπολης

Λόφος Φιλοπάππου

Παναθηναϊκό Στάδιο

Στύλοι Ολυμπίου Διός

Πλατεία Συντάγματος

Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη

Ερμού-Καπνικαρέα

Πλατεία Μοναστηρακίου

Ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί

Ο αριθμός των 25 αστυνομικών και των τεσσάρων ομάδων που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ειδική ομάδα αναμένεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το σχέδιο θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα αναπτυχθεί με τη συμμετοχή και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών. Παράλληλα, το σχέδιο αστυνόμευσης ανά περιοχή, γειτονιά, δρόμο περιλαμβάνει αρχικά τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, τη χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης.

Ελληνική αστυνομία – Ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις