Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντιμπάλα – Μάντσεστερ Γ.: «Έρχομαι με 350.000 λίρες την εβδομάδα!»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιμπάλα – Μάντσεστερ Γ.: «Έρχομαι με 350.000 λίρες την εβδομάδα!»

Ντιμπάλα - Μάντσεστερ Γ.: Ο δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ θέλει να γίνει ο Πάουλο Ντιμπάλα εφόσον φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γ.

Ντιμπάλα – Μάντσεστερ Γ.: Έτοιμος να διανύσει την αντίθεση διαδρομή από τον Ρομέλου Λουκάκου είναι ο Πάουλο Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής δείχνει αποφασισμένος να μετακομίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μια βασική προϋπόθεση: Να γίνει άμεσα ο δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στο Νησί. Για την ακρίβεια ζήτησε 350.000 λίρες την εβδομάδα, ποσό με το οποίο αμείβεται ο Μεσούτ Εζίλ από την Άρσεναλ.

Ο Ντιμπάλα ήταν ξεκάθαρος απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», γνωρίζοντας προφανώς ότι παίζει και ρόλο ρυθμιστή στη μεταγραφή του Λουκάκου στη Γιουβέντους. Ωστόσο, αν καταφέρει και πείσει τον αγγλικό σύλλογο, τότε θα έχουμε να κάνουμε με μία από τις πιο παράξενες μεταγραφικές ιστορίες των τελευταίων ετών. Αντί να βγάλει χρήματα από την πώληση του Βέλγου επιθετικού, η Γιουνάιτεντ θα μπει… μέσα παίρνοντας ως αντάλλαγμα τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

Η αμοιβή του Αλέξις Σάντσες

Ο Ντιμπάλα και ο μάνατζέρ του βέβαια γνωρίζουν καλά τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η ομάδα του Μάντσεστερ. Σκεφτείτε ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Αγγλία είναι ο Αλέξις Σάντσες. Κάτι ανάμεσα σε… τουρίστα και ποδοσφαιριστή. Χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό στο «Ολντ Τράφορντ» ο Χιλιανός επιθετικός βάζει στην τσέπη 500.000 λίρες την εβδομάδα. Με αυτό το σκεπτικό να μην πάρει τουλάχιστον 350.000 ο Ντιμπάλα, που είναι βέβαιο ότι με βάση την απόδοσή του θα προσφέρει περισσότερα;

Η ερώτηση δεν είναι υποθετική. Και η Γιουνάιτεντ «έμπλεξε». Πώς να δώσει καθαρά 9 εκατ. ευρώ το χρόνο (χωρίς τους φόρους) στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή. Βέβαια, σε όλη αυτή την ιστορία ο Ντιμπάλα έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Θέλει, δεν θέλει θα πρέπει να φύγει από τη «γηραιά κυρία». Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του για την επόμενη σεζόν. Αντίθετα, με τον Λουκάκου θεωρεί ότι λύνει μια και καλή το πρόβλημά του, απελευθερώνοντας πλήρως τον Ρονάλντο.

Η διαφορά στην τιμή

Η καλύτερη πρόταση που κατατέθηκε στη Γιουνάιτεντ για τον Λουκάκου ήταν της Γιουβέντους με σχεδόν 50 εκατ. λίρες. Πέντε λιγότερα από όσα έδινε μέχρι πρότινος η Ίντερ. Από τα 75 που ζητάνε προς το παρόν οι Άγγλοι, η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ συμβιβάστηκε με την απόφαση του Λουκάκου να αποχωρήσει, όμως σίγουρα του ήρθε απότομη η απαίτηση του Ντιμπάλα. Και πέρα από τις 350.000 λίρες που ζητάει εβδομαδιαίως ο Αργεντινός, υπάρχουν και οι απαιτήσεις της Γιούβε για τον παίκτη. Ποιες είναι αυτές; 80 εκατ. λίρες! Πιο πολλά από αυτά που ζητάει τόσο καιρό η Γιουνάιτεντ για να της δώσει τον Βέλγο στράικερ.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες στην Αγγλία

1. Αλέξις Σάντσες (Μάντσεστερ Γ.) – £500,000

2. Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ) – £350,000

3. Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σϊτι) – £300,000

– Χάρι Κέιν (Τότεναμ) – £300,000

5. Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γ.) – £290,000

– Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι) – £290,000

7. Κέβιν ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι) – £280,000

– Ρομέλου Λουκάκου (Μάντσεστερ Γ.) – £220,000

–  Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) – £220,000

10. Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) – £200,000

– Ριγιάντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι) – £200,000

*Η αμοιβή είναι εβδομαδιαία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις