ΑΕΚ – Μπασακσεχίρ 0-0: Ανέτοιμη στην πρόβα για το Γιουρόπα Λιγκ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Μπασακσεχίρ 0-0: Ανέτοιμη στην πρόβα για το Γιουρόπα Λιγκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

ΑΕΚ - Μπασακσεχίρ: Χωρίς γκολ τελείωσε το φιλικό στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Μπασακσεχίρ που έδειξε ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις αναμετρήσεις που έρχονται με τον Ολυμπιακό

31.07.2019 | 23:16

ΑΕΚ – Μπασακσεχίρ 0-0: Στο τελευταίο φιλικό πριν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με την τουρκική Μπασακσεχίρ μπροστά σε περισσότερους από 15.000 οπαδούς της. Η «Ένωση» θα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα για να είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσουν τα ματς για το Γιουρόπα Λιγκ. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πάντως έδειξε καλά στοιχεία σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι, αλλά είχε προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Ο Μπάρκας την κράτησε όρθια και ήταν σημαντικό που τουλάχιστον κράτησε το μηδέν.

Ντεμπούτο έκανε και ο Άντερσον Ολιβέιρα, που χρησιμοποιήθηκε σχεδόν για ένα μισάωρο. Και αυτός όμως έδειξε ανέτοιμος καθώς άργησε να μπει στην προετοιμασία. Θέλει το χρόνο του ο Πορτογάλος για να αποδείξει ότι είναι ο κατάλληλος φορ για την ΑΕΚ. Ανάμεσα σε όλα αυτά ήρθε και η αλλαγή του Τσιγκρίνσκι πριν συμπληρωθεί το 27ο λεπτό. Δεν έδειξε να είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Ουκρανού στόπερ. Απλώς για προληπτικούς λόγους ο Μιγκέλ Καρντόσο αποφάσισε να τον αντικαταστήσει.

Επικίνδυνη η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Το παιχνίδι δεν είχε γκολ αλλά χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Στο 15′ χάθηκε η πρώτη για την ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη αλλά δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε να κάνει διπλή επέμβαση ο Μπάρκας για να μην προηγηθεί η Μπασακσεχίρ. Ακολούθησαν άλλες δύο καλές φάσεις με τον Ρομπίνιο στο 22′ και στο 24′, ενώ ο Έλληνας γκολκίπερ έβαλε στοπ στο 36′ και στο 39′ στις προσπάθειες των Τεκντεμίρ και Βίσκα αντίστοιχα. Επιθετικά η Μπασακσεχίρ έδειξε πολλές αρετές και θα είναι πολύ επικίνδυνη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει πείρα στη διοργάνωση, αλλά διαθέτει εξαιρετική ποιότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη και υπήρχαν στιγμές που έδειξε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά. Θα μπορέσει να βγάλει στην πορεία αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και ο χρόνος δουλεύει υπέρ της τούτη την περίοδο. Μπορεί να μην έκανε ευκαιρίες και να μην είχε ουσία, ωστόσο υπήρξαν διαστήματα που έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (27′ Σβάρνας), Λόπες (64′ Χουλτ), Σιμόες, Σιμάο (79′ Γαλανόπουλος), Βέρντε (64′ Λιβάγια), Ζεράλδες, Μάνταλος (64′ Ολιβέιρα), Κλωναρίδης (64′ Αλμπάνης).

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιονούκ, Καϊσαρά, Πονκ, Σεϊντού, Μπεχiτς (86′ Αταμάχ),Τεκντεμίρ (65′ Ντεμίρ), Καχβετσί (73′ Φράι), Βίσκα (79′ Τουράν), Ρομπίνιο (46′ Μοσορό), Γκούλντμπρανσεν, Κριβελί (86′ Αουντόντγκου).

Καρντόσο: «Πολλά λάθη σε εύκολες πάσες»

Στις δηλώσεις του μετά το φιλικό παιχνίδι ο προπονητής της ΑΕΚ Μιγκέλ Καρντόσο δήλωσε:

“Παίξαμε ένα παιχνίδι σε πολύ υψηλό επίπεδο απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Πιστεύω πως το συμπέρασμα είναι θετικό. Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο είχαμε ταχύτητα, προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά το πληρώσαμε αυτό στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους.

Υποφέραμε λόγω της κόπωσης και πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιες στιγμές πρέπει να ρίχνουμε ταχύτητα, να κρατάμε την μπάλα και να παίρνουμε ανάσες ακόμη και κρατώντας την μπάλα. Σε αυτό το κομμάτι δεν μου άρεσαν πολλά πράγματα, γιατί κάναμε πολλά λάθη σε εύκολες πάσες. Αυτό νομίζω πως οφείλεται στην πνευματική μας κόπωση.

Είπα στους παίκτες στο ημίχρονο πως δεν μπορούμε να έχουμε το πόδι συνέχεια στο γκάζι και το κατάλαβαν στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά ακόμη και στο διάστημα που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και δεν ήμασταν στην επίθεση όπως θα ήθελα, μπορέσαμε να κρατήσουμε το μηδέν”.

Όσο για το γεγονός ότι πλησιάζει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είτε με τη Χόνβεντ είτε με την Κραϊόβα, ο Πορτογάλος προπονητής υποστήριξε: “Έχουμε παίκτες που είναι σε διαφορετικό επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης, όπως ο Βέρντε, ο Ολιβέιρα και ο Αλμπάνης. Ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε ξανά. Θα πρέπει να δουλέψουμε, έχουμε χρόνο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση στο πρώτο παιχνίδι”.

Exit mobile version