Κραουνάκης – ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας είναι ένα δραματικό πρόσωπο – Έγιναν λάθη γιατί ήταν… μόνος (vid)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κραουνάκης – ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας είναι ένα δραματικό πρόσωπο – Έγιναν λάθη γιατί ήταν… μόνος (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κραουνάκης - ΣΥΡΙΖΑ: Κληθείς να σχολιάσει τα πολιτικά τεκταινόμενα του σήμερα, ο Σταμάτης Κραουνάκης χαρακτήρισε τον Τσίπρα «δραματικό πρόσωπο, γιατί ήταν μόνος του από την πρώτη μέρα».

30.07.2019 | 19:14

Κραουνάκης – ΣΥΡΙΖΑ: Για την παράσταση Εκκλησιάζουσες, την οποία θα ανεβάσει τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή One Talk ο συνθέτης, Σταμάτης Κραουνάκης. Ο κ. Κραουνάκης διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη παράσταση, είναι τολμηρή, αλλά όχι φεμινιστική, όπως πολλοί πιστεύουν. Είναι βαθιά πολιτική, εξήγησε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για «αριστερή εξουσία που την πατάει». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το έργο θα είναι πολιτική οπερέτα με δύο δικές του παρεμβάσεις, οι οποίες θα πειράξουν τους ανθρώπους της Αριστεράς. Σύμφωνα, δε, με τα λεγόμενά του ο Αριστοφάνης μέσα σε 12 κωμωδίες κουβαλάει όλη τη χαρμολύπη, μιας δημοκρατίας που πέφτει. Κληθείς να σχολιάσει τα πολιτικά τεκταινόμενα του σήμερα, χαρακτήρισε τον Τσίπρα «δραματικό πρόσωπο, γιατί ήταν μόνος του από την πρώτη μέρα».

«Είχε πέντε έξι ανθρώπους μόνο. Από κει και πέρα τα λάθη ήταν απόρροια αυτού» συμπλήρωσε. Διευκρίνισε, δε, πως «ο λαός είναι σοφός όταν κάνει τη δουλειά του». «Ψήφισαν τον Μητσοτάκη, όμως όχι τον Τατσόπουλο και τον Ψαριανό». Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όποιον πίστευαν ότι πάει για τον μισθό δεν τον έβαλαν στη Βουλή». Απέρριψε μάλιστα εντελώς το ενδεχόμενο της ιδεολογικής μετακίνησης. «Αυτό χάθηκε» υπογράμμισε και εξήγησε πως «από τότε που είδαμε τη Διγενή στο ΚΚΕ και τη Παπακώστα στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα έχουν ρευστοποιηθεί».

Θα πηγαίνω στα μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα

«Ο μέγας εγκληματίας είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κόμμα σηματοδότησε το ξεχαρβάλωμα» κατέληξε. Ερωτηθείς για τον αντικαπνιστικό νόμο που θεσπίζει η νέα κυβέρνηση είπε πως «θα πηγαίνω στα μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα. Τα μισά μαγαζιά δουλεύουν στην παρανομία. Αλλιώς θα μείνω στο σπίτι μου, μια χαρά περνάω». Τέλος, σε ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη, απάντησε πως «επέλεξα να γίνω καλλιτέχνης». «Ο καλλιτέχνης με το έργο του μπορεί να νικήσει τον θάνατο» ολοκλήρωσε.

Κραουνάκης για Πολάκη: «Ταυτίζομαι, όταν τον βλέπω να τα χώνει»

Υπενθυμίζεται ότι μετά το… ιστορικό βαρύ ζεϊμπέκικο του Πολάκη με το τσιγάρο στο στόμα και τις επικρίσεις σε βάρος του ο Κραουνάκης είχε πει: «Και πάμε στο Βρέχει φωτιά στη στράτα μου. Που με ένα νεύμα δικό του Ν’ ανέβω; και με ένα νεύμα δικό μου Έλα, αυτό το βουνό, ήρθε πάνω και χόρεψε μπροστά στα μάτια μου ένα από τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα που έχω δει στη ζωή μου. Και απ’ ό,τι με πληροφορεί ένας συνεργάτης μου που παρακολουθεί όλη αυτή τη λαίλαπα των viral, ακόμα και οι εχθρές παραδέχτηκαν ότι είναι ναι, βεβαίως, διότι όλοι τονε θέλετε, λούγκρες, κατάλαβες; Τον θέλετε, τον ψηλό τον Κρητίκαρο»!

Και το ζεϊμπέκικο, για να… θυμόμαστε:

Exit mobile version