Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφόνος Μακρή: Συνελήφθη ο Βούλγαρος αδελφός του σε κρησφύγετο στη Βουλγαρία
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνος Μακρή: Συνελήφθη ο Βούλγαρος αδελφός του σε κρησφύγετο στη Βουλγαρία

Δολοφόνος Μακρή: Βούλγαροι αστυνομικοί συνέλαβαν την Τρίτη τον συνεργό του άντρα που αφαίρεσαι εν ψυχρώ τη ζωή του Γιάννη Μακρή.

Δολοφόνος Μακρή: Ο αδερφός και συνεργός του ανθρώπου που σκότωσε πριν λίγους μήνες τον Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας βρίσκεται από τα ξημερώματα στα χέρια της βουλγαρικής αστυνομίας. Με βάση τα όσα έχουν μέχρι στιγμής γνωστά, οι αστυνομικοί στη Βουλγαρία είχαν πληροφορίες ότι ο αδερφός του δράστη σκόπευε να επιστρέψει στη χώρα του. Άλλωστε, από την ημέρα της δολοφονίας είχε εξαφανιστεί, βρίσκοντας καταφύγιο σε κάποια βαλκανική χώρα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Τελικά, τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 35χρονος Βούλγαρος πέρασε τα σύνορα και ύστερα από επιχείρηση των βουλγαρικών Αρχών συνελήφθη στο σπίτι του. Αμέσως ειδοποιήθηκε η ελληνική αστυνομία για τη σύλληψή του. Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή αμέσως μετά τη δολοφονία του. Σε βάρος του υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η σύλληψη του 31χρονου

Δολοφόνος Μακρή: Η στυγερή εκτέλεση του επιχειρηματία

Στις 31 Οκτωβρίου 2018, ο δολοφόνος είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Οπλισμένος, περίμενε τον άντρα να βγει από το σπίτι του και να μπει στο αυτοκίνητο, ώστε να τον πλησιάσει και να τον εκτελέσει εν ψυχρώ. Όταν ο άτυχος επιχειρηματίας μπήκε στο όχημά του, ο εκτελεστής του έριξε έξι σφαίρες.

Όπως φαινόταν στο βίντεο που είχε έρθει στη δημοσιότητα, ο δράστης πλησίασε το θύμα αμέσως μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του. Ο Γιάννης Μακρής είχε καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο άνδρας πλησιάζει τρέχοντας και από το παράθυρο του συνοδηγού τον πυροβολεί εξ επαφής. Ο άτυχος άνδρας μετά τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να γλιτώσει, ωστόσο ο δράστης τον ακολούθησε και από απόσταση μισού μέτρου συνέχισε να πυροβολεί.

Ντοκουμέντο της εκτέλεσης του Γιάννη Μακρή

Δολοφόνος Μακρή: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας

Ο 46χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής, ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στη Βούλα, διατηρούσε εταιρείες σεκιούριτι και καθαριότητας, φαίνεται ότι είχε μπλεξίματα από το παρελθόν του που τον ακολουθούσαν μέχρι σήμερα. Ο άτυχος άντρας δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και στην Αυστραλία, ανοίγοντας ένα κλαμπ το οποίο όμως δεν πήγε καλά. Με τους συνεταίρους του, μετά το σπάσιμο της συνεργασίας τους, η κόντρα τους έφθασε στα άκρα.

Δολοφονία Μακρή: Οι κόντρες στην Αυστραλία, η απόπειρα δολοφονίας και το εμπόριο ναρκωτικών

Τι συνέβη στην Αυστραλία

Γράφει η εφημερίδα neoskosmos.com: «Kατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον Τζον Ιμπραήμ της γνωστής οικογενείας. Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007. Δυο χρόνια αργότερα, ο Μακρής βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του Ιμπραχίμ, Φάντι.

Στη συνέχεια ο Φάντι και ο Μάικλ Ιμπραήμ φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Μακρή ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του Φάντι, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Από το 2013 έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Μακρή, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του. Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018». H ίδια πηγή αναφέρει ακόμη ότι ο Τζον Μακρής είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν. Ο 46χρονος ήταν παντρεμένος με την Βικτώρια Καρύδα και είχαν δύο παιδιά.

Η Βικτώρια Καρύδα έσπασε πριν λίγο καιρό τη σιωπή της στην Τατιάνα Στεφανίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις