Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Μακρή – Βούλγαροι: “Εξαφανισμένος” ο αδερφός του δολοφόνου του επιχειρηματία
ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Δολοφονία Μακρή – Βούλγαροι: “Εξαφανισμένος” ο αδερφός του δολοφόνου του επιχειρηματία

Δολοφονία Μακρή - Βούλγαροι: Οι Βούλγαροι αστυνομικοί, σήκωσαν κάθε «πέτρα» στην πατρίδα τους προκειμένου να τον εντοπίσουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να του περάσουν χειροπέδες.

Δολοφονία Μακρή – Βούλγαροι: Τον αδερφό του δολοφόνου του Γιάννη Μακρή, αναζητούν οι Αρχές στη Βουλγαρία, καθώς φέρεται να έχει διαφύγει στα Βαλκάνια ή στην Ευρώπη, αφού πρώτα εξαφάνισε τα ίχνη του. Ο 35χρονος αδερφός του Βούλγαρου που δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή στη Βούλα, πέρυσι, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου, αναζητούνταν από την αστυνομία εδώ και καιρό, όμως δεν έχει βρεθεί. Ο αδερφός του εκτελεστή, φέρεται να τον είχε βοηθήσει να διαφύγει από τη Βούλα και να επιστρέψει στη Βουλγαρία, για να συλληφθεί λίγο καιρό μετά στην Ελλάδα, όταν επέστρεψε για ένα άλλο «συμβόλαιο θανάτου». Γι’ αυτό και καταζητείται από την αστυνομία στην Ελλάδα.

Ο αδερφός του είχε μείνει στην Βουλγαρία και τον αναζητούσε η αστυνομία για να τον παραδώσει στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν τα ίχνη του. Φέρεται να έχει διαφύγει μάλιστα στο εξωτερικό, ενώ εικάζουν ότι μπορεί να είναι είτε στα Βαλκάνια, είτε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο 31χρονος αδερφός του, δολοφόνησε τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, πέρυσι τον Οκτώβρη έξω από το σπίτι του. Ο Μακρής φέρεται να είχε βεντέτα με μια οικογένεια από τον Λίβανο, πίσω στην Αυστραλία όπου έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του. Και ο Βούλγαρος δολοφόνος του είχε πάρει εντολή να τον δολοφονήσει. Όταν συνελήφθη ωστόσο από την αστυνομία, λίγους μήνες μετά, δεν έβγαλε λέξη για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή τη δολοφονία.

Δολοφονία Μακρή: Ο 31χρονος δολοφόνος
Δολοφονία Μακρή: Το βίντεο της δολοφονίας
Δολοφονία Μακρή: Οι κόντρες στην Αυστραλία, η απόπειρα δολοφονίας και το εμπόριο ναρκωτικών

Δολοφονία Μακρή – Βούλγαροι: Πώς έγινε η δολοφονία – Η φράση που είπε ο Γιάννης Μακρής λίγες μέρες πριν πέσει νεκρός

Στις 12 Οκτωβρίου, σχεδόν δυο εβδομάδες πριν την δολοφονία του Γιάννη Μακρή ο 31χρονος Βούλγαρος εκτελεστής είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τον καταζητούμενο 33χρονο αδελφό του. Παρακολουθούσαν τον Γιάννη Μακρή παντού. Ακολουθούσαν κάθε του κίνηση. Τόσο πολύ που κάποια στιγμή ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας είχε πει σε έναν φίλο του: Έχω την εντύπωση ότι με παρακολουθούν!»

Το πρωί της 31ης Οκτωβρίου 2018 και λίγες ώρες πριν εκτελέσουν το Γιάννη Μακρή, οι δυο Βούλγαροι πήγαν σε γνωστό κατάστημα αθλητικών ειδών στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και αγόρασαν ρούχα και καπέλα τζόκεϊ. Επιστρέφουν στο ξενοδοχείο τους και αφού αλλάζουν ρούχα αφήνουν αποδείξεις και ετικέτες και ξεκινούν για το Πανόραμα της Βούλας. Με το που τον εκτελούν, φεύγουν με το νοικιασμένο αυτοκίνητο και περνούν μπροστά από το σπίτι του Γιάννη Μακρή και τους «πιάνει» η κάμερα.

Από τους αριθμούς κυκλοφορίας του νοικιασμένου αυτοκινήτου οι αστυνομικοί καταλήγουν στο γραφείο ενοικίασης όπου προς έκπληξη των αστυνομικών είχε αφήσει τα πραγματικά του στοιχεία! Οι δυο εκτελεστές φεύγουν αεροπορικώς από την Ελλάδα την 1-11-2018.

Οι αστυνομικοί στην συνέχεια εντοπίζουν το ξενοδοχείο και βρίσκουν εκεί τις αποδείξεις και τις ετικέτες από τα ρούχα. Πηγαίνουν στην συνέχεια στο γνωστό κατάστημα αθλητικών ειδών και βλέπουν τους εκτελεστές του Γιάννη Μακρή από τις κάμερες! Ενημερώνουν άμεσα τις αρχές της Βουλγαρίας. Ο καιρός περνάει και ο 31χρονος Βούλγαρος έρχεται και πάλι στις 2 Απριλίουστην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά με πλαστά στοιχεία. Κι εδώ οι αρχές αναρωτιούνται: «Ήξερε κάτι και πήρε τις προφυλάξεις του;»

Ο 31χρονος κάνει τις ίδιες κινήσεις που έκανε πριν την δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Άλλαξε τρία ξενοδοχεία και τρία αυτοκίνητα. Αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν ήρθε και πάλι στην Ελλάδα για να εκτελέσει νέο συμβόλαιο θανάτου. Ήρθαν γιατί απέτυχε η απόπειρα δολοφονίας του γνωστού και ως Κομαντσέρο; Ή είχαν άλλο στόχο;

Ο Βούλγαρος εκτελεστής δεν είπε λέξη στους αστυνομικούς. Αυτό που έχουν μάθει οι αρχές είναι ότι απελάθηκε από τον Καναδά όπου είχε επιχείρηση το 2016 για ληστείες, κλοπές και κατοχή οπλισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις