Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κουνούπια – καταπολέμηση: Τι πρέπει να προσέξετε
PLUS

Κουνούπια – καταπολέμηση: Τι πρέπει να προσέξετε

Κουνούπια – καταπολέμηση: Τα πράγματα που προσελκύουν κουνούπια στο σπίτι μας.

Κουνούπια – καταπολέμηση: Τα κουνούπια έχουν την… ικανότητα να μετατρέψουν σε εφιάλτη τα βράδια μας. Με τα τσιμπήματά τους ή ακόμη και τον ήχο από το πέταγμά τους μπορούν να γίνουν άκρως ενοχλητικά. Όλοι χρησιμοποιούμε αντικουνουπικά μέσα για να τα κρατήσουμε μακριά. Έχουμε όμως σκεφτεί να προσέξουμε και τι τα προσελκύει στο σπίτι μας. Ας δούμε τα τρία πράγματα που φέρνουν τα κουνούπια πιο… κοντά μας. Καταρχάς, είναι σημαντικό να ελέγξετε όλες τις βρύσες σας και να παρατηρήσετε προσεκτικά αν υπάρχει κάποια που στάζει. Το νερό προσελκύει ζωύφια. Επιπλέον προσέξτε αν μαζεύεται κάπου στάσιμο νερό, γιατί αυτό ευνοεί την ύπαρξη κουνουπιών ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Επίσης, για να αποφεύγετε τα ζωύφια μεταξύ των οποίων και τα κουνούπια πρέπει να απομακρύνετε τακτικά τα σκουπίδια από τους κάδους. Πετάτε τα σκουπίδια σας συχνά πριν προλάβουν να μαζευτούν. Επίσης, να καθαρίζετε τους κάδους σας έτσι ώστε να είναι πάντα καθαροί εσωτερικά.

Κουνούπια – καταπολέμηση: Τροφή κατοικιδίων

Η τροφή που βάζετε στο κατοικίδιό σας προσελκύει πέρα από αυτό και πολλά έντομα όπως κουνούπια. Φροντίζετε να αδειάζετε το μπολ με το φαγητό, αφού το κατοικίδιό σας τελειώσει το φαγητό του. Σε κάθε περίπτωση ένα καθαρό σπίτι δεν αποτελεί πόλο έλξης για κανενός είδους ζωύφιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις