Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Aρναούτογλου bitcoin: Έπεσε θύμα απάτης και τους στέλνει στο δικαστήριο
LIFESTYLE

Aρναούτογλου bitcoin: Έπεσε θύμα απάτης και τους στέλνει στο δικαστήριο

Aρναούτογλου bitcoin: Ακόμα ένα επώνυμο πρόσωπο της τηλεόρασης πέφτει θύμα απάτης με bitcoin, ο λόγος για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Aρναούτογλου bitcoin: Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ότι είδε το όνομά του σε διαφήμιση για επενδύσεις bitcoin και μάλιστα τον έδειχναν να παροτρύνει τον κόσμο να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.  Ο παρουσιαστής ανήρτησε τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικό αποτελεί και το γεγονός ότι εκείνοι που δημιούργησαν τη συγκεκριμένη είδηση, επικαλέστηκαν μία υποτιθέμενη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον Γιώργο Παπαδάκη για το θέμα αυτό – συνέντευξη που δεν υπήρξε ποτέ. Μάλιστα, προσφεύγει στη δικαιοσύνη μετά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να προωθεί στην αγορά bitcoin δίχως τη συγκατάθεσή του.

Η ανάρτηση του παρουσιαστή στο Ιnstagram

Aρναούτογλου bitcoin: Η δήλωση του δικηγόρου του

«Εδώ και δυο μέρες έχουν κυκλοφορήσει και αναπαραχθεί στο Διαδίκτυο δημοσιεύσεις αναφερόμενες σε δήθεν επένδυση του κ. Γρηγόρη Αρναούτογλου σε κρυπτονόμισμα, το οποίο τού έχει δήθεν αποφέρει μεγάλα κέρδη. Ο κ. Αρναούτογλου διαψεύδει πλήρως το περιεχόμενο των ανωτέρων δημοσιευμάτων τα οποία είναι απόλυτα αναληθή και μόνο σκοπό είχαν μέσω της διασποράς ψευδών πληροφοριών και της εκμετάλλευσης της δημοσιότητάς του, να παραπλανήσουν το κοινό. Για το γεγονός αυτό έχουμε ήδη ενημερώσει τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ άμεσα ο κ. Αρναούτογλου θα κινηθεί νομικά σε βάρος παντός υπευθύνου που εκμεταλλεύθηκε εν αγνοία του το όνομά του». Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, κ. Απόστολος Λύτρας, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του πελάτη του.

Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Aρναούτογλου bitcoin: Kαι άλλοι επώνυμοι θύματα της ίδιας απάτης

Πριν από λίγο καιρό, θύμα απάτης έπεσαν ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Κρατερός Κατσούλης αλλά και ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντε Μολ, των οποίων το όνομα και η εικόνα χρησιμοποιήθηκε σε απάτη με bitcoin. Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος, εμπνευστής του επιτυχημένου ριάλιτι Big Brother, έκανε μήνυση εις βάρος του Facebook, κατηγορώντας το πως επιτρέπει την προβολή ψευδών διαφημίσεων. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν σε δικαστήριο του Αμστερνταμ ότι η Facebook δεν εμπόδισε την εμφάνιση διαφημίσεων και δεν είχε άμεση ανταπόκριση στις καταγγελίες που έγιναν.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Κωστόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις