Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καλιφόρνια τώρα: Νεκρός και ο δράστης που άνοιξε πυρ στο φεστιβάλ – Τραγικές μαρτυρίες
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια τώρα: Νεκρός και ο δράστης που άνοιξε πυρ στο φεστιβάλ – Τραγικές μαρτυρίες

Καλιφόρνια τώρα: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας.

Καλιφόρνια τώρα: Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνια. Νεκρός έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών και ο δράστης. Οι πληροφορίες του Associated Press, που επικαλείται τοπικό αξιωματούχο, κάνουν λόγο για 12 τραυματίες. Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ. Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις.

«Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο KGO-TV πως έφυγε τρέχοντας με τη 12χρονη ξαδέρφη του, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα. «Είδαμε μία τρύπα στο πόδι της και έκλαιγε. Πονούσε πολύ» αναφέρει ο νεαρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!», ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Έκανε λόγο για μια «φρικιαστική» πράξη.  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αξιωματούχος γνωστοποίησε πως γίνεται έρευνα για πιθανό συνεργό του δράστη. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως εμπλέκεται κατά κάποιον τρόπο στην υπόθεση, όμως, δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος τους, ούτε και τα χαρακτηριστικά του.

Καλιφόρνια τώρα: Είδαν τον δράστη

Ένας μάρτυρας κατέθεσε στο CNNi, πως ο δράστης ήταν λευκός και έβγαλε ένα όπλο, το οποίο γέμισε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τραγουδιστής μπάντας που τραγουδούσε στο φεστιβάλ, σημείωσε πως είδε έναν άντρα ο οποίος φορούσε μία πράσινη μπλούζα και πυροβολούσε με κάτι που φαινόταν σαν καραμπίνα. Όπως τόνισε ο τραγουδιστής, κάποιος φώναξε:«γιατί το κάνεις αυτό;» και τότε μία φωνή ακούστηκε να λέει: «γιατί είμαι πολύ θυμωμένος».

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις