Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκολομέεβ: Δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου – Η συγκλονιστική ιστορία του Κριστιάν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκολομέεβ: Δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου – Η συγκλονιστική ιστορία του Κριστιάν

Γκολομέεβ: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κάνοντας μία πάρα πολύ καλή κούρσα κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στον τελικό των 50μ ελεύθερο, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Γκολομέεβ: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ανέβασε την Ελλάδα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Νότια Κορέα, στα 50 μέτρα ελεύθερο. Ποιος είναι, όμως, ο νεαρός με το ξενικό όνομα που κάνει περήφανη τη χώρα μας; Μαχητής της πισίνας αλλά και της ζωής, ο Κριστιάν Γκολομέεβ που έκανε σήμερα την Ελλάδα περήφανη, έζησε τη σκληρή πλευρά της ζωής με τη γέννησή του. Ο 26χρονος αθλητής δεν γνώρισε ποτέ την μητέρα του Κριστίνα, καθώς άφησε την τελευταία της πνοή κατά τον τοκετό, από ιατρικό λάθος, στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας.

Ο πατέρας του Τσβετάν Γκολομέεβ πήρε αμέσως τον μικρό και τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του και μετακόμισε στην Κρήτη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί με τους μεγαλύτερους Ιβάν και Νίκολα και τον μικρό Κριστιάν εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο όπου ξεκίνησε το δικό του αγώνα για να προσφέρει τα πάντα στα παιδιά του. Ο Τσβετάν Γκολομέεβ ήταν ένας από τους πλέον πετυχημένους κολυμβητές της Βουλγαρίας, κυρίως στα αγωνίσματα του ελεύθερου και είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του 1980 και του 1988. Στην Κρήτη εργάστηκε ως προπονητής κολύμβησης. Η τοπική κοινωνία τον αγκάλιασε, και τον ίδιο και τα παιδιά του, καθώς προσέφερε σημαντικό έργο στον τοπικό κολυμβητικό Όμιλο. Ονειρό του ένα από τα παιδιά του να ακολουθήσει το δρόμο του. Ο μικρός του γιος, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν άργησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην πισίνα.

Γκολομέεβ: Δεύτερο χτύπημα, ο χαμός του πατέρα του

Το δεύτερο χτύπημα για τον Κριστιάν Γκολομέεβ ήρθε στα 17 του χρόνια, όταν ο πατέρας του έχασε τη ζωή του ύστερα από 8μηνη μάχη με τον καρκίνο. Η εξέλιξη αυτή τον ανάγκασε να μετακομίσει στον Πειραιά όπου εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Εθνικού.Με καθοδηγητή τον προπονητή Άκη Οικονόμου, κέρδισε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Γκολομέεβ: Το νέο αστέρι της πισίνας

Το 2011, ο Κριστιάν έγινε χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στη Λίμα, σε ηλικία 18 ετών στα 50 μέτρα ελεύθερο. Παράλληλα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο Βελιγράδι κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στην Μερσίνη της Τουρκίας το 2013, ο Κριστιάν κατέκτησε ένα ασημένιο και δυο χάλκινα, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου κατετάγη 6ος. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (2017), ο Γκολομέεβ έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 50 μέτρων ελεύθερων από τα προκριματικά της διοργάνωσης (21,69) και σχεδόν επανέλαβε την ίδια επίδοση στα ημιτελικά (21,71), λίγο πριν βρεθεί για πρώτη φορά στην πορεία του, στον τελικό μιας παγκόσμιας διοργάνωσης. Το καλοκαίρι που ακολούθησε είχε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μια ακόμα σειρά επικών ρεκόρ για τον Κριστιάν, αρχικά στα ημιτελικά (21,52) και στη συνέχεια στον τελικό (21,44) όπου και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

Γκολομέεβ: Πρώτο μετάλλιο με… γαλανόλευκο άρωμα!

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κάνοντας μία πάρα πολύ καλή κούρσα κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στον τελικό των 50μ ελεύθερο, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Ο Γκολομέεβ έκανε 21.45, χάνοντας για δύο εκατοστά την ευκαιρία να σπάσει και το πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Έλληνας κολυμβητής θα μοιραστεί τη δεύτερη θέση με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους καθώς έκαναν τον ίδιο ακριβώς χρόνο.  Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.04, χρόνο που αποτελεί ρεκόρ αγώνων.

https://twitter.com/GracenoteGold/status/1155076848474296320?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1155076848474296320&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.to10.gr%2Fsport%2Falla-spor%2F689567%2Fmegali-epitychia-defteros-ston-kosmo-o-gkolomeev-pic%2F

Γκολομέεβ: Ακόμη δεν το πιστεύω!

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, μιλώντας μετά τη σπουδαία επιτυχία του παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει την κατάκτηση του μεταλλίου. «Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά», δήλωσε ο κολυμβητής, που αφιέρωσε την επιτυχία του στον θείο και τη θεία του, τη σύζυγό του, αλλά και τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή.

«Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια», συμπλήρωσε ο Γκολομέεβ. «Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα», κατέληξε.

Γκολομέεβ: Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

Συγχαρητήρια έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την επιτυχία του στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Ο πρωθυπουργός έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Θερμά συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στα 50 μ. ελεύθερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Μας έκανε περήφανους!»

Γκολομέεβ: Συγχαρητήρια Αυγενάκη σε Γέμελο

Επικοινωνία με τον ομοσπονδιακό προπονητή της κολύμβησης και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, Νίκο Γέμελο, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο από τον Κριστιάν Γκολομέεβ και ζήτησε από τον ομοσπονδιακό προπονητή να μεταφέρει στον αθλητή και τον προπονητή του, Άκη Οικονόμου, ένα “μεγάλο μπράβο” κι ένα “ευχαριστώ, από καρδιάς” για τη χαρά που έδωσαν σε όλους τους Έλληνες, αλλά και γιατί αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού προσκάλεσε την ελληνική αποστολή στο γραφείο του, μετά την επιστροφή της από τη Νότια Κορέα.

Γκολομέεβ: Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Κριστιάν συγχαρητήρια για τη μεγάλη σου επιτυχία. Το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η επιβράβευση της δουλειάς που κανείς τα τελευταία χρόνια. Η συνέχεια σου ανήκει!»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις