Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατερίνα Νοτοπούλου – συνέντευξη: “Έκλαψα και μάλιστα πολύ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνα Νοτοπούλου – συνέντευξη: “Έκλαψα και μάλιστα πολύ”

Κατερίνα Νοτοπούλου - συνέντευξη: Απαντήσεις για πολλά ζητήματα έδωσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της.

Κατερίνα Νοτοπούλου – συνέντευξη: Η Κατερίνα Νοτοπούλου, ήταν από τα πρόσωπα που σχολιάστηκαν πολύ, χωρίς καμία αμφιβολία. Τόσο για τη σύμβαση στον Δήμο, όσο και για τις στιλιστικές της επιλογές, με αποκορύφωμα σίγουρα τις φούξια πανάκριβες γόβες. Από νεαρή ηλικία ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και γνώρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας. Βέβαια, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίαζαν πως η νεαρή Κατερίνα θα ταίριαζε περισσότερο στη ΔΑΠ, λόγω της ιδιαίτερης περιποίησής της. «Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια», έλεγε για την θέση στον Δήμο, που ήταν αφορμή να “πολεμηθεί” με σκληρό τρόπο.

Σε συνέντευξή της στην Espresso, η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν, τονίζοντας πως ο λόγος ήταν το φύλο της. Όπως εξομολογείται, έκλαψε πολύ για τις επιθέσεις που δέχτηκε. “Έχω προϋπηρεσία στο Bullying. Με κανιβάλισαν κανονικά επειδή είμαι γυναίκα. Έπεσα, σηκώθηκα, μερικές φορές σκοντάφτω ξανά, αλλά κάνω τη δουλειά μου, κοιτάζω τη ζωή μου. Δεν μπορώ να παραδοθώ στις παθογένειες της κοινωνίας μας και στις νευρώσεις καθενός που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και χυδαιολογεί. Δυστυχώς, αυτό που έχω ζήσει δεν είναι ατομικό θέμα, αλλά συλλογικό. Αφορά πολλές γυναίκες από διάφορα πολιτικά σχήματα”.

Σε λύγισαν ποτέ όλα αυτά τα περίεργα σχόλια διαφόρων; Έκλαψες για κάτι τέτοιο;

Έκλαψα και μάλιστα πολύ. Ήταν άδικο για εμένα και για τους ανθρώπους μου. Είναι ωμή βία να δολοφονούν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου επειδή είναι γυναίκα, νέα και ασχολείται με τα κοινά. Όσο με στεναχώρησαν τόσο πείσμωνα όμως. Δουλειά σκληρή και χαμηλοί τόνοι είναι η απάντησή μου. Και επαναλαμβάνω, είναι μεγάλη τιμή για μένα που χιλιάδες συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτηση εάν στη μέχρι τώρα πορεία της την έχει «μαλώσει» ο Αλέξης Τσίπρας, η Κατερίνα Νοτοποούλου, απάντησε ότι «δεν είναι ο μπαμπάς μας για να μας μαλώνει. Πολιτικές συζητήσεις και ζητήματα λύνονται και ενίοτε οι απόψεις διίστανται».

Κατερίνα Νοτοπούλου: Από το περίπτερο Τουρισμού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει διατελέσει υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.[1] Το 2012 προσλήφθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να εργαστεί στη συγκεκριμένη θέση, αλλά στις υπηρεσίες τουρισμού του δήμου.[2][3] Ακόμη έχει εργαστεί ως πωλήτρια, γραμματέας, ψυχολόγος κ.ά.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αποτελεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010. Έχει διατελέσει, επί σειρά ετών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ στο παρελθόν ήταν υποψήφια στη Α’ Θεσσαλονίκης, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Διετέλεσε μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του 2014.[Από το 2016 έως το 2018 ήταν προϊσταμένη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Στο δεύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015, o οποίoς πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου 2018, διαδέχτηκε τη Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά στη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, αξίωμα που διατήρησε μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2019. Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, ήταν υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και κατέλαβε την τέταρτη θέση και αποκλείστηκε από τις εκλογές του Β’ γύρου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στο thestival.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις