ΔΕΗ – κακοπληρωτές: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ – κακοπληρωτές: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

ΔΕΗ – κακοπληρωτές: Νέα πολιτική εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

27.07.2019 | 16:17

ΔΕΗ – κακοπληρωτές: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά για το θέμα της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι 60.000 άνθρωποι χρωστούν 800 εκατομμύρια στην ΔΕΗ. Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να μπουν στις 120 δόσεις τα χρέη στην ΔΕΗ. Προανήγγειλε, ακόμη, ότι θα αλλάξουν οι μετρητές για να σταματήσουν οι ρευματοκλοπές. Τέλος, επανέλαβε ότι δεν κοιμάται ήσυχος γιατί φοβάται πιθανό μπλακάουτ. «Υπάρχει εδώ η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστάνε στη ΔΕΗ κτλ.», είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρίνισε τα εξής: «Προφανώς χρωστάνε και πολλοί φτωχοί άνθρωποι. Ωστόσο, η κατεύθυνση η δική μας είναι σε σχέση με τους φτωχούς να μην υπάρχει πίεση. Διότι υπάρχει και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή φτώχεια, υπάρχει το κοινωνικό οικονομικό τιμολόγιο. Θα υπάρχει πίεση όμως σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι. Και χθες αποκαλύφθηκε από την επιχείρηση η ιστορία με αυτόν στην Κηφισιά. Με τη βίλα, με τα 1.000 περίπου τ.μ., που είχε μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο και δεν πλήρωνε στη ΔΕΗ. Λοιπόν, εδώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Θα είμαστε αμείλικτοι. Η ΔΕΗ έχει προσλάβει ειδική εταιρεία που ασχολείται με το θέμα αυτό και οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν».

ΔΕΗ – κακοπληρωτές: «Τα μισά λεφτά τα χρωστάνε άνθρωποι υψηλού εισοδήματος»

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμα: «Τα μισά λεφτά που οφείλονται στη ΔΕΗ της τα χρωστάνε 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος. Εκεί θα δοθεί η έμφαση. Διότι, ακούστε, εγώ δεν μπορώ να είμαι το θύμα όλης αυτής της ιστορίας. Να δέχομαι την κριτική των συνδικαλιστών, της αντιπολίτευσης κτλ. και να μένω άπρακτος. Θα αποκαλυφθούν όλα, θα κυνηγηθούν αυτοί που πρέπει και θα μπει μια τάξη. Οι άνθρωποι υψηλού εισοδήματος έχουν κρυφτεί μέσα στους πραγματικούς φτωχούς. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι φτωχοί και οι οποίοι τελικά ζημιώνουν την επιχείρηση. Σας είπα 800 εκατ. οφείλονται από 60.000 ανθρώπους».

ΔΕΗ – κακοπληρωτές: Αλλάζουν οι μετρητές

Για τις ρευματοκλοπές, είπε ότι «δυστυχώς επί χρόνια δεν έχει προχωρήσει το σύστημα των λεγόμενων έξυπνων μετρητών. Διότι αν είχε προχωρήσει θα μπορούσε το πράγμα να πιαστεί, να αντιμετωπιστεί. Θα αλλάξουν οι μετρητές. Όλη η Ευρώπη έχει». Στο ερώτημα αν κοιμάται ήσυχος το βράδυ, είπε: «Προφανώς όχι, γιατί φοβάμαι μην έχουμε θέμα και με τα μπλακάουτ και τα λοιπά. Αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα».

Θα κρατήσουμε το κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά όχι στις 120 δόσεις

«Είναι πρώτον υποχρέωσή μας απέναντι στην ΕΕ. Αλλά δεύτερον και κυριότερο είναι υποχρέωση απέναντι στη συνείδησή μας. Να το ξέρετε ότι δεν είναι μονοπώλιο η ανθρωπιά σε αυτόν τον τόπο. Και αυτό δεν πρόκειται να το ανεχτώ από κανέναν φίλο μας του ΣΥΡΙΖΑ και από οποιονδήποτε άλλον», ανέφερε ο κ. υπουργός.  Για τις 120 δόσεις είπε: «Όχι. Το λέω ξεκάθαρα. Διότι είναι μια ειδική περίπτωση. Αν μπουν οι 120 δόσεις στη ΔΕΗ σημαίνει ότι θα πληρωθούν τα χρέη σε 10 χρόνια. Δεν θα υπάρχει τότε η ΔΕΗ. Θα μας έχει χαιρετήσει. Και δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και εκπομπές σαν και αυτή γιατί δεν θα υπάρχει ρεύμα».

Exit mobile version