Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θερμοπληξία: Δίδυμα βρήκαν τραγικό θάνατο στο αυτοκίνητο
ΚΟΣΜΟΣ

Θερμοπληξία: Δίδυμα βρήκαν τραγικό θάνατο στο αυτοκίνητο

Θερμοπληξία: Πατέρας άφησε τα 11 μηνών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο και πέθαναν από θερμοπληξία.

Θερμοπληξία: Τραγικό θάνατο βρήκαν δίδυμα βρέφη, 11 μηνών, όταν ο πατέρας τους τα ξέχασε στο αυτοκίνητο, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας άφησε εν αγνοία του τον γιο και την κόρη του μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Παρασκευής. Ο άνδρας κλείδωσε το όχημα και πήγε στη δουλειά του. Είναι κοινωνικός λειτουργός σε νοσοκομείο βετεράνων στη Νέα Υόρκη. Όταν επέστρεψε στις 4:30 το απόγευμα, βρήκε τα δύο βρέφη νεκρά μέσα στο αυτοκίνητο. Μάλιστα, συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά του ήταν μέσα στο όχημα, αφότου ξεκίνησε να φύγει! Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτανε περίπου τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι ο 37χρονος διαπίστωσε πως είχε ξεχάσει τα παιδιά του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου όταν τελείωσε το οκτάωρό του και μπήκε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει σπίτι. Επιστρέφοντας μερικές ώρες αργότερα, πήρε το αυτοκίνητο και διήνυσε μικρή απόσταση πριν συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Τότε, σταμάτησε το αυτοκίνητο και βγήκε έξω ουρλιάζοντας. Την αστυνομία ειδοποίησε αυτόπτης μάρτυρας που ενημέρωσε ότι το ένα από τα δύο βρέφη δεν αναπνέει. Μέχρι να φτάσει, όμως, η βοήθεια τα δύο βρέφη είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή. Ο 37χρονος συνελήφθη και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Θερμοπληξία: Συμπτώματα

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, το NBC σημειώνει ότι μόνο πέρυσι 52 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ, από θερμοπληξία μέσα σε όχημα. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: Δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί, ακόμη, να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Θερμοπληξία: Πρώτες βοήθειες

Η θεραπεία των ατόμων με τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει να γίνεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτό θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: Πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λπ.

Η αστυνομία ερευνά τον θάνατο των διδύμων

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις