Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισοφυτεία – Λάρισα: Η μεγαλύτερη που βρήκαν ποτέ οι Αρχές στην πόλη
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία – Λάρισα: Η μεγαλύτερη που βρήκαν ποτέ οι Αρχές στην πόλη

Χασισοφυτεία - Λάρισα: Παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τα ευρήματα στο χώρο της φυτείας-μαμούθ, αφού η αναφορά τους μόνη, υποδηλώνει το βαθμό οργάνωσης των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Χασισοφυτεία – Λάρισα: Αν έβλεπε κανείς τη σκηνή εκστρατείας, τοποθετημένη σε δύσβατη περιοχή της Καρίτσας των Τεμπών, θα νόμιζε με την πρώτη ματιά ότι κάποιοι λάτρεις της φύσης προτιμούσαν να διαμένουν, μακριά από τον “πολιτισμό” των πολυσύχναστων περιοχών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια πιο προσεκτική ματιά όμως, σαν κι αυτές που ρίχνει κατά καιρούς η… Αστυνομία, απέδειξαν ότι κάθε άλλο παρά για λάτρεις της φύσης επρόκειτο. Οι δύο άνδρες, που έμεναν εκεί, το έκαναν για να συντονίζουν τις αναγκαίες… εργασίες για την καλλιέργεια της μεγαλύτερης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που εκπορθήθηκε ποτέ στο Νομό Λάρισας! Ήταν δύο κάτοικοι χωριών του Δήμου Αγιάς, οι οποίοι με τη βοήθεια δύο αλλοδαπών που αναζητούνται, καλλιεργούσαν 1491 δέντρα ύψους έως 2,5 μέτρα. Μετά το… τρύγημα, υπολόγιζαν να κερδίσουν το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Όλα αυτά, όμως, έφθασαν στα αυτιά των αστυνομικών της Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι μετά από παρακολούθηση, οργάνωσαν τη δική τους επιχείρηση για επ’ αυτοφώρω συλλήψεις και το ξερίζωμα των δενδρυλλίων. Οι δύο κάτοικοι των χωριών της Αγιάς, που συνελήφθησαν ηλικίας 48 και 47 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Χασισοφυτεία – Λάρισα: Τα ευρήματα

Παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τα ευρήματα στο χώρο της φυτείας-μαμούθ, αφού η αναφορά τους μόνη, υποδηλώνει το βαθμό οργάνωσης των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Έτσι, λοιπόν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία:

Ψεκαστήρας, φτυάρια, κλαδευτήρας

διάφορα υλικά, πρόσφορα για καλλιεργητικές εργασίες (ψεκαστήρας, φτυάρια, κλαδευτήρια κ.α.),

υλικά διαβίωσης (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, σκηνές κ.α.),

τσουβάλια,

ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο,

16 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

τρία μαχαίρια,

ένα ρόπαλο, τύπου μπείζμπολ,

τέσσερα αλυσοπρίονα,

δύο φορητοί ασύρματοι,

τρία κινητά τηλέφωνα,

το χρηματικό ποσό των 5.050 ευρώ και

το χρηματικό ποσό των 60 δολαρίων Καναδά.

Χασισοφυτεία – Λάρισα: Είχαν αποψιλώσει την περιοχή

Προέκυψε επίσης ότι πριν προχωρήσουν στη φύτευση των δενδρυλλίων, είχαν αποψιλώσει τη δασική περιοχή, είχαν επιλύσει θέματα άρδευσης χτυπώντας στη γη για δική τους γεώτρηση καθώς και μια σειρά άλλων ενεργειών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις