Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρία Βλάχου: Συγκλονισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την γνώριζε προσωπικά
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Βλάχου: Συγκλονισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την γνώριζε προσωπικά

Μαρία Βλάχου: «Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα», έγραψε η αδερφή της, Πένυ, στο Facebook.

Μαρία Βλάχου: Τη θλίψη του για τον θάνατο της Μαρίας Βλάχου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. «Είναι τόσο άδικο να φεύγουν απ’ τη ζωή νέοι άνθρωποι, γεμάτοι ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα. Γνώριζα προσωπικά τη Μαρία Βλάχου και θα μείνει πάντα στη μνήμη μου για το πείσμα της να κάνει πράξη τις καινοτόμες ιδέες της. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter για την απώλεια της Μαρίας Βλάχου, της γυναίκας σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Βλάχου έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο σε ηλικία 39 ετών. Η ίδια αποτέλεσε σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ η πρωτοποριακή επιχείρησή της ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, έχοντας αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους επίδοξους εκτροφείς σαλιγκαριών της χώρας καθώς μαζί με την αδελφή της Πένυ Βλάχου ευθύνεται ουσιαστικά για την ανάπτυξη τού πολλά υποσχόμενου κλάδου.

Μαρία Βλάχου: Η εταιρεία που είχε βάλει στόχο να κάνει τα σαλιγκάρια διάσημα

Η Μαρία Βλάχου δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι αυτά τα ζωάκια που τη διασκέδαζαν τόσο πολύ στα παιδικά της χρόνια, θα έφταναν να αποτελούν ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής της. Η εταιρεία Fereikos, που έχει δημιουργήσει με την αδερφή της, Πένυ Βλάχου, ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών εκτροφείων σαλιγκαριών ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου και προϊόντα σαλιγκαριών παγκοσμίως. Η άτυχη Μαρία Βλάχου, είχε μιλήσει για το μεγάλο της τόλμημα στην HuffPost Greece.

“Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, στον τόπο μας. Η καλλιέργεια των σαλιγκαριών και το σαλιγκάρι ως προϊόν ήταν το έναυσμα για να το επιτύχουμε. Η ιδέα γεννήθηκε ένα χειμωνιάτικο βράδυ σε ένα εστιατόριο της Ελβετίας. Καθώς αρκετοί απολάμβαναν Escargots à la Bourguignonne, αποφάσισα κι εγώ να τα δοκιμάσω. Την ίδια στιγμή μου τηλεφώνησε η Πένυ, η οποία εντυπωσιάστηκε ακούγοντας ότι τρώω σαλιγκάρια και όταν της ανέφερα την τιμή που πλήρωσα για μόλις 12 τεμάχια, ξαφνιάστηκε και αστειευόμενη είπε ότι θα μαζέψει σαλιγκάρια από τον κήπο της για να τα εξάγει.

Το αστείο αυτό ήταν το έναυσμα για να φοιτήσει η Πένυ στη σχολή Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας κι εγώ να σπουδάσω Μάρκετινγκ και πωλήσεις. Έτσι, ύστερα από ατέλειωτες ώρες μελέτης και μια μακρά έρευνα αγοράς ξεκινήσαμε το πρώτο μας εκτροφείο”. Η Fereikos ξεκίνησε τέλη του 2007 με ένα μικρό εκτροφείο και αυτή την στιγμή συνεργάζεται με 178 οικογένειες στην Ελλάδα, 7 στην Κύπρο, 1 Γερμανία και 2 Ισπανία.

Δείτε ακόμη: 

Μαρία Βλάχου: Ο καρκίνος που την “πήρε” και τα σαλιγκάρια που κατάφερε να κάνει διάσημα παντού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις