Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Βαρουφάκης χειραψία: Η πιο αμήχανη στιγμή στο Προεδρικό Μέγαρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Βαρουφάκης χειραψία: Η πιο αμήχανη στιγμή στο Προεδρικό Μέγαρο

Τσίπρας - Βαρουφάκης χειραψία: Τι και αν όλοι χθες στο Προεδρικό Μέγαρο εμφανίστηκαν ευδιάθετοι, υπήρξαν και κάποιοι που τήρησαν τα τυπικά και δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα μεταξύ τους.

Τσίπρας – Βαρουφάκης χειραψία: Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της 45ης Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Η γιορτή επέστρεψε μετά από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι δεν είχε γίνει αφού μόλις λίγες ημέρες πριν η τραγωδία στο Μάτι είχε συγκλονίσει τη χώρα. Χθες, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έβαλαν τα καλά τους –  παρών φυσικά και ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στο “ευτράπελο” της βραδιάς.

Είχε έρθει η ώρα για την… οικογενειακή φωτογραφία των πολιτικών αρχηγών, με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί, δίπλα από τον ΠτΔ, ενώ στην άλλη μεριά ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Δίπλα του η Φώφη Γεννηματά, δίπλα της ο Κυριάκος Βελόπουλος κι απέναντί τους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Όμως… κάποιος έλειπε και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ψάχνοντας τον Βαρουφάκη… Εμφανίστηκε με καθυστέρηση γιατί είχε πιάσει την κουβέντα με έναν εκ των 1400 καλεσμένων του ΠτΔ»

Τσίπρας – Βαρουφάκης χειραψία: Η πολύ άβολη στιγμή

Ήταν λίγα χρόνια πριν όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης με το υπεροπτικό ύφος, τα έβαζε με όλους και με όλα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ο Αλέξης Τσίπρας, τον χαρακτήριζε “asset» της κυβέρνησής του. Μετά από ένα εξάμηνο καταστροφικής διαπραγμάτευσης και μετά το δημοψήφισμα του 2015 τον απέπεμψε. Και έχουν να βρεθούν από τότε. Χθες όμως συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο. Στο πλαίσιο της γιορτής για την 45η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης ήρθαν τετ α τετ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρέτησε τον πρώην υπουργό του και νυν γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ 25, όπως και όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Η χειραψία που αντήλλαξαν ήταν μάλλον αμήχανη – κυρίως εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο πάντως ήταν χαμογελαστοί. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειχνε πιο άνετος. Μάλιστα έτεινε το χέρι του με τρόπο που κάποιοι θυμήθηκαν τη λαβή στον Ντάισελμπλουμ.

Τσίπρας – Βαρουφάκης χειραψία: Και βίντεο…!

45η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας: Πλήθος κόσμου στο Μέγαρο

Στην επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Χώρας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστας Τασούλας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος, ο επικεφαλής του Μέρα 25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρκετοί αντιστασιακοί του αντιδικτατορικού αγώνα και συγγενείς αποθανόντων αντιστασιακών, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου περιείχε μηνύματα αρραγούς ενότητας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των εθνικών μας θεμάτων, προκειμένου η Ελλάδα και οι Έλληνες να βρουν τον βηματισμό τους και την προοπτική που αντιστοιχεί στην Χώρα, ενώ συγκινητική ήταν η αναφορά του στα θύματα της περσινής τραγωδίας στο Μάτι. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία έψαλε τον Εθνικό Ύμνο αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Χαρακτηριστικό του εγκάρδιου και συναινετικού κλίματος που επικράτησε στη φετινή δεξίωση ήταν το γεγονός ότι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς στο κιόσκι του κήπου για το καθιερωμένο κοκτέιλ διήρκησε περισσότερο από 45 λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις