Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ – κυβέρνηση: Επαγγελματισμός στην πράξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ – κυβέρνηση: Επαγγελματισμός στην πράξη

ΝΔ – κυβέρνηση: Ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα γραφής.

ΝΔ – κυβέρνηση: H σημερινή κυβέρνηση δείχνει να ενστερνίζεται αυτό που έχει ορίσει ο Μπίσμαρκ, ότι «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Αυτή που ασκείται με υπευθυνότητα προς όφελος του έθνους και του κοινωνικού συνόλου.

Από τη Φωτεινή Βρύνα
Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα (Β1) Αττική
Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε

Τα έργα και οι πράξεις της κυβέρνησης δείχνουν επαγγελματισμό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι απολύτως προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι ωρολογιακές βόμβες που έχουν αποµείνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές. Όσο πιο γρήγορα εξουδετερωθούν, τόσο το καλύτερο. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις της υγείας, της ∆ΕΗ, του ΕΝΦΙΑ, των 120 δόσεων και των συντάξεων,

 Η περίοδος χάριτος, που δίνει ο ελληνικός λαός είναι µμικρή και ο πολιτικός χρόνος κυλάει αμείλικτα. Με τη λαϊκή εντολή ούσα ισχυρή, καθώς επίσης και με τη στήριξη των πολιτών, μπορεί να επιτευχθεί ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο. Αλλά και αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες. Οι πολίτες προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα.ΝΔ – κυβέρνηση: Το θετικό momentum

Η κυβέρνηση φαίνεται από τις προγραμματικές δηλώσεις ότι έχει ως στόχο να αξιοποιήσει το θετικό momentum. Να εκμεταλλευθεί, δηλαδή, το χρόνο ώστε να μπορέσει, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Να δημιουργήσει υπεραξίες για τη χώρα σε βάθος χρόνου κι όχι να καλλιεργεί την παραπολιτική. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στοχεύει στο να αποδειχθεί χρήσιμη και να φέρει εις πέρας το έργο, για το οποίο την εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Αυτό είναι η βασική της προτεραιότητα, η πολιτική της σημαία. Αυτό είναι το συμβόλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την κοινωνία.

Τα πρώτα 10 νομοσχέδια που θα φέρει έως το τέλος του 2019 θα αφορούν:

• Το νέο επιτελικό κράτος • Το νέο φορολογικό πλαίσιο, που συνδυάζει τη μεταρρυθμιστική τομή με ελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Την ανάπτυξη με στόχο εθνικές και διεθνείς επενδύσεις • Τον εκσυγχρονισμό της πτωχευτικής και προ-πτωχευτικής διαδικασίας εταιρειών • Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση • Την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, την Διαφάνεια και την Προστασία του Πολίτη • Την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της • Τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης • Την αγροτική ανάπτυξη και την οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής • Και τέλος, τις μεγάλες τομές στην δημόσια Υγεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις