Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός σήμερα 25/7: Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σήμερα στη χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα 25/7: Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σήμερα στη χώρα

Καιρός σήμερα 25/7: Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του.

Καιρός σήμερα 25/7: Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα, 25/7, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές το απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του. Η θερμοκρασία θα φτάνει κατά τόπους έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα παραμείνουν και σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται στα δυτικά να είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως και 7 μποφόρ. Την ίδια ώρα, το κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη, με την Γαλλία να αναμένει θερμοκρασίες στους 40 βαθμούς. Η Βρετανία περιμένει θερμοκρασίες άνω των 36 βαθμών.

Ο καιρός σήμερα

Αττική

Ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη

Ο καιρός είναι αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και πιθανώς στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην Πελοπόννησο και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα βόρεια τις πρωινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία και Θράκη

Ο καιρός είναι Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις