Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Τανάγρα, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Τανάγρα, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά τώρα: Μέχρι και το τελευταίο φως της μέρας επιχειρούσαν εκ περιτροπής 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, μαζί με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη, αλλά με ελαφρώς καλύτερη εικόνα, είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στην Ασωπία Τανάγρας, η οποία εκδηλώθηκε στις 16:38 το απόγευμα της Τετάρτης και έκαψε αγροτοδασική έκταση. Η φωτιά συνέχιζε να καίει όλη νύχτα, αλλά δεν ήταν εκτός ελέγχου. Δεκάδες πυροσβέστες που βρίσκονται στη περιοχή, συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ως τις 05:30 υπήρχαν ακόμη τρεις μικρές εστίες τις οποίες οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν, κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν σε κατά τόπους σημεία της φωτιάς. Η εικόνα πάντως που δίνουν είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που υπήρχε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι φλόγες είχαν επεκταθεί αρκετά.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 στην περιοχή Ασωπία, σε αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικίες.

Φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα, βίντεο από ΑΠΕ

Φωτιά τώρα: Στη Τανάγρα πήγε ο Χαρδαλιάς

Οι ισχυροί άνεμοι το απόγευμα είχαν κάνει πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, αλλά ευτυχώς έπεσαν κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν δε μπορούσε να δοθεί βοήθεια από αέρος. Αυτό έκανε κάπως ελεγχόμενη την κατάσταση και η πυροσβεστική συνεχίζει την κατάσβεση, ελπίζοντας πως σε λίγες ώρες θα την έχει θέσει εντελώς υπό έλεγχο. Στην περιοχή υπάρχουν τρία μέτωπα φωτιάς, που δεν απειλούν.

Συνολικά 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ, μετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να πηγαίνει στην περιοχή χθες το απόγευμα για να δει ο ίδιος την κατάσταση που επικρατούσε. Οι Αρχές απομάκρυναν προληπτικά μάλιστα, δύο άτομα που βρίσκονταν στη Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της Πυροσβεστική υπηρεσίας, οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν στη περιοχή αποτελούνται από:

67 πυροσβέστες με 30 οχήματα,
11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 77 πυροσβέστες, από τις περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας
2 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα
1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.
8 Α/Φ τύπου CANADAIR, 2 Α/Φ τύπου PZL και 5 Ε/Π, τα οποία επιχειρούν εκ περιτροπής, καθώς και 1 συντονιστικό Ε/Π.
το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», του Πυροσβεστικού Σώματος για τον επιτόπου συντονισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις